Osveta za ubistvo u Istočnom Sarajevu

Policija traga za napadačem na Željka Bulatovića

  • 10.09.2019. 19:22

Crnogorac Željko Bulatović ubijen je sinoć iz vatrenog oružja ispred zgrade u kojoj je živio u Novom Sadu.

Za napadačem se još traga. Mediji spekulišu da je likvidiran iz osvete za teško ubistvo Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu, za koje se sudi i njegovom sinu, Aleksandru Bulatoviću, koji je trenutno u pritvoru Kazneno-popravnog zavoda u Banjaluci. 

Advokatski tim u završnim riječima zatražio je za Bulatovića oslobađajuću presudu, a spekuliše se da se upravo ubistvom njegovog oca pokušava izvršiti i pritisak na pravosuđe Republike Srpske na izricanje osuđujuće presude. 

Tim odbrane Aleksandra Bulatovića, Mirko Dabić, Mirna Delalić i Milan Petković danas nisu dostupni za komentar. Kako za ATV tvrdi izvor blizak optuženom Bulatoviću, on smatra da likvidacija njegovog oca nema veze sa zločinom za koji mu se sudi. Skoro dvije godine, tvrdi izvor ATV-a, ubijeni Željko BulAtović nije imao kontakt sa porodicom. Nakon izricanja prvostepene presude njegovom sinu Aleksandru i Saši Vidoviću za ubistvo Miroslava LazarEvića u Istočnom Sarajevu, napustio je BiH. 

Sudskom vijeću Okružnog suda u Banjaluci ostalo je samo da objavi presudu u postupku koji se vodi protiv  Saše Vidovića i Aleksandra Bulatovića, optuženih za teško ubistvo Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu 2016. godine,  Izicanje presude zakazano za tri dana.

Otac ubijenog Lazarevića rekao je u završnim riječima da Okružni sud u Banjaluci optužene treba da osudi ako postoje dokazi da su krivi, ukoliko ih nema, da budu oslobođeni. Republički tužilac smatra da dokazi za osuđujuću presudu postoje dok odbrana smatra suprotno. Vrhovni sud Republike Srpske odlučivao je po žalbama i uvažio onu odbrane za ukidanjem prvostepene presude kojom je Vidović osuđen na 20, a Bulatović na 19 godina zatvora. Po optužnici, njih dvojica se terete da su na Lazarevića, dok je bio u autu, ispalili 24 hica iz automatske puške, a zatim pobjegli sa mjesta ubistva. 
 

Тагови:
  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.