Zenička policija moli građane za pomoć

Policija traga za državljaninom Turske zbog dvostrukog ubistva u Zenici

  • 13.01.2021. 17:26

Zenička policija poziva građane da pomognu pronaći izvršioca ubistva koje se dogodilo jutros u ulici Nikole Tesle kada je, kako je pisao “Avaz”, ubijen Ramiz Odobašić iz Zenice.

Prema riječima Aldine Alić, portparolke MUP-a ZDK, prema do sada prikupljenim saznanjima, postoje osnovi sumnje da se u vezu sa ubistvom može dovesti Caner (Fuat) Taylan, državljanin Republike Turske, sa prebivalištem u Zenici.

- Službenici Sektora kriminalističke policije su dobili saglasnost dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva ZDK za javno objavljivanje fotografije navedenog lica, sa ciljem njegovog pronalaska. Pozivamo građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u pronalasku i lociranju osumnjičenog, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449-250 u Operativnom centru MUPA ZDK - kaže Alić.

Ističe da se i drugo pronađeno tijelo, pronađeno u poslijepodnevnim satima, također može dovesti u vezu sa osobom za kojom tragaju. 

- Prilikom poduzimanja aktivnosti, u poslijepodnevnim satima, u ulici Nikole Tesla, u dvorištu privatne kuće, pronađeno je još jedno beživotno tijelo muške osobe, koje se prema operativnim saznanjima može dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom i osumnjičenim licem - napominje Alić.

- Policija, u saradnji i pod nadzorom dežurnog tužioca nastavljaja sa poduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti sa ciljem pronalaska osumnjičenog, kao i rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenog krivičnog djela - kaže Alić. 

Napominje da se sve aktivnosti poduzimaju u saradnji sa drugim policijskim agencijama u BiH, kao i OSA-om.

 

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином