Nije poznato gdje se nalazi

Policija traga za Davorom Dragičevićem

  • 31.12.2018. 19:09

Policija je pokrenula potragu za Davorom Dragičevićem, nakon sinoćnjih nemira koji su uslijedili poslije protesta grupe “Pravda za Davida”, jer od tada nije poznato gdje se nalazi. Policija traga i za  Stelom Milanović, Stefanom Blagićem i Njegošem Tomićem.

Blagić se oglasio na svom Fejsbuk profilu i poručio da u nemirima nije učestvovao, i da, nakon završetka skupa nije šetao sa pristalicama grupe “Pravda za Davida”, niti s njima sabotirao koncert Harisa Džinovića. 

Na društvenim mrežama uredno se, od jutra oglašavao i PDP-ov poslanik u Narodnoj skupštini, Draško Stanivuković, za kojim je potraga raspisana tek popodne. Stanivukovic je sinoć  bio u prvim redovima na protestu, kao i predvodnik grupe koja je nakon završetka skupa na Trgu spriječila održavanje koncerta Harisa Džinovića. Stanivuković ne smatra da je sinoć u gradu bilo nemira i negira da je oprema za ozvučenjen na bini ostećena. 

Iako je čuo za potragu, nije se javio u policiju - što je njegova zakonska obaveza. Umjesto toga, na svom Fejsbuk profilu emitovao je prenos uživo, gdje nije odgovorio na kritike pojedinih pristalica grupe, ali je zato imao kritike na račun gradonačelnika, Igora Radojičića. Nedugo potom, na društvenim mrežama objavio je fotografiju na kojoj stoji ispred Hrama Hrista Spasitelja. Zbog sinoćnjih dešavanja oglasila se i policija. Okupljanja su zabranjena. 

"Organizator javlnog okupljanja, kao i u prethodnim okupljanjima, nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze, već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strano učesnika javnog okupljanja izvršeno više različitih prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela", kažu iz MUP-a RS.

U policiju se javio Aleksandar Gluvić, za kojim je takođe ujutro raspisana potraga, i on se nalazi na ispitivanju u banjalučkoj Policijskoj upravi. Gluvić je na svom Fejsbuk profilu, kritikovao Draška Stanivukovića, i poručio da je velika greška to što su pristalice grupe otišle pred zgradu Javnog servisa, tvrdeći da je Stanivukovića instruisano suprotni politički tabor i direktno ga okrivio za pokušaj razbijanja grupe. Napisao je i da je sreo lidera PDP-a Branislava Borenovica, koji je rekao da je Stanivukoviću savjetovao da ne ide ka RTRS-u.  

Na ispitivanju su, saznaje ATV, i  Dragan i Željko Dabić. Iz policije poručuju da su sva lica, među kojima i članica grupe Danijela Ratešić, koji su sinoć privredeni, pušteni, i da će protiv njih podnijeti izvještaje sudu za prekršaje, ili tužilaštvu ukoliko postoji osnov sumnje za počinjena krivična djela. Isti postupak vodiće se i protiv onih koji su privedeni tokom dana.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)