Šabac

Policija tokom racije otkrila prostituciju - Zatekli četiri djevojke sa klijentima, ovo su bile cijene

  • 29.11.2020. 08:10

U velikoj policijskoj raciji, u noći između petka i subote, u kafani "Luna PP zvezda" u Majuru, poznatijoj kao "Zlatna greda", uhapšeno je troje osumnjičenih za trgovinu ljudima i organizovanje prostitucije u ovom kraju.

Iza rešetaka našli su se vlasnik V.G. (57), njegova supruga E.G. (49) i pomagač N.O. (41) iz obližnjih Vladimiraca.

Kako "Novosti" saznaju, prilikom upada u "Zlatnu gredu", policajci su zatekli četiri djevojke u društvu trojice klijenata, od kojih su dvojica stalne mušterije. Sve prostitutke su veoma mlade, a radi se o tri državljanke Srbije sa juga, dok je jedna imala pasoš susjedne BiH.

Prilikom pretresa prostorija pronađeno je 21.840 evra, 850 švajcarskih franaka, 2.080 dolara, 820 kuna, 700 konvertibilnih maraka i 42.000 dinara. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Svih troje uhapšenih se terete za krivično djelo trgovina ljudima, a osumnjičeni su da su u dužem vremenskom periodu, koristeći teške prilike ženskih osoba, organizovali njihovu seksualnu eksploataciju u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi.