Poslije skupa nastali nemiri

Policija saslušala Jelenu Trivić zbog sastanka u vili Draška Stanivukovića

  • 02.01.2019. 19:16

Jelena Trivić, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, saslušana je u policiji, saznaje ATV.

Kako saznajemo, Trivićeva je trebalo da odgovori na pitanja o sastanku koji je održan 27. decembra u vili Draška Stanivukovića u banjalučkom naselju Petrićevac, koji je prethodio skupu “Pravde za Davida” od 30. decembra, poslije koga su u Banjaluci nastali nemiri. 

Saslušano je, saznaje ATV i još nekoliko lica koja su prisustvovala sastanku, a svi oni su potvrdili da je i Trivićeva bila prisutna, kao i da je Draško Stanivuković bio neformalni organizator skupa od 30. decembra, o čemu je ATV ranije izvještavala. 

Saznajemo i da će protiv predsjednika banjalučkog odbora PDP-a biti podnesen izvještaj za nekoliko krivičnih djela. On se sumnjiči da je prekršio Zakon o javnom okupljanju, da je ugrožavao i podsticao na ugrožavanje sigurnosti, prijeteći Đorđu Rađenu i Željku Karanu i članovima njihovih porodica. Stanivuković se, saznajemo, sumnjiči i za sprečavanje održavanja koncerta Harisa Džinovića u Banjaluci, kao i za učestvovanje u pripremanju i realizaciji skupa “Pravde za Davida”. U izvještaju će se naći i dolazak pred zgradu RTRS-a, a predsjednik Gradskog odbora PDP-a pod sumnjom je za napad na državne institucije. 

Jelena Trivić je, zajedno sa šefom Kluba poslanika PDP-a, pred Narodnom skupštinom danas trebalo da govori o hapšenju Draška Stanivkovića. Dok mu ona nije posvetila ni riječ, Perica Bundalo rekao je jednu rečenicu.

"Pozivamo institucije da oslobodne, odnosno puste iz pritvora i zadržavanja našeg poslanika, gospodina Stanivukovića, i najavljujemo da ćemo kroz dva dana održati sjednicu Predsjedništvo PDP-a gdje ćemo i jasnije i preciznije izaći sa svojim stavovima", rekao je Perica Bundalo, šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS.

Lider stranke, Branislav Borenović, nije ni došao na konferenciju za medije. I on je, na svom Tviter profilu, predsjedniku banjalučkog odbora svoje stranke posvetio rečenicu, u kojoj kaže da je policija bespotrebno koristila silu, jer Stanivuković nije stigao da zapali svijeću u crkvi. PDP-ovci nisu htjeli da govore o tome gdje je, u protekla dva dana Davor Dragičević. Demantovali su to da PDP stoji iza skupa koji je održan 30. decembra, iako je ATV ranije objavila da je zahtjev za njegovo održavanje potpisao Pavle Knežević, dok su i dvije mlade aktivistkinje PDP-a, Anja Grubačić i Bojana Gajanović predstavljene kao organizatori skupa.

Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić poručio je da će organizatori morati da odgovaraju za onemogućavanje koncerta Harisa Džinovića, koji je trebalo da bude održan na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti, i da ih zato čeka višemilionska tužba. Banjalučka Policija već je Okružnom tužilaštvu dostavila izještaj protiv Davora Dragičevića, Željka Dabića, Stele Milanović i Slaviše Simića, i to zbog sumnje da su izvršili krivična djela ugrožavanje sigurnosti i ugrožavanje sigurnosti u vezi sa podstrekavanjem.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.