Gacko

Policija Republike Srpske uhapsila lažne humanitarce

  • 27.02.2021. 14:06

Policija iz Gacka pronašla je i kaznila četiri lica koja su se lažno predstavljala i nezakonito prikupljala prilog za udruženja koja okupljaju lica sa poteškoćama u razvoja, rečeno je Srni u Policijskij upravi Trebinje.

Portparol Policijske uprave Jovana Cvijetić pojasnila je da je riječ o licima iz Sarajeva čiji su inicijali A.M.O, S.DŽ, A.K. i A.B, koja su izjavila da skupljaju priloge za Udruženje "Klub specijalnih sportova Drina" Goražde i Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama "Rastimo Zajedno" Kozarska Dubica.

Cvijetićeva je istakla da je u saradnji sa Policijskom stanicom Goražde utvrđeno da navedeno Udruženje nije registrovano na području Goražda.

"Obaviješteno je Okružno javno Tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se nastavi sa prikupljanjem operativnih saznanja, a da se lica sankcionišu za prekršaj neovlašteno prikupljanje dobrovoljnih priloga", rekla je Cvijetićeva.

Policijska uprava Trebinje apeluje da građani obrate pažnju ko im se predstavlja kao volonter nekog Udruženja.

Apel na društvenim mrežama proteklih dana uputilo je i gatačko Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama "Rastimo zajedno" koji su istakli da nemaju nikakve veze sa ovim ljudima i zamolili sve da ne kupuju markice koje im se nude, te da sve to prijave policiji.

Navedena lica pronađena su i kažnjena juče.

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.