Akcija "Kristal"

Policija prekinula žurku u Bijeljini: Starlete, droga i oružje

  • 28.05.2020. 18:40

Policija Republike Srpske sinoć je u Bijeljini imala pune ruke posla, kada je tokom pretresa vikednice u mjestu Suvo Polje uhapisla 16 osoba među kojima je i srbijanska starleta Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon. 

Akcija kodnog naziva "Kristal" prekinula je žurku u zabačenoj vikendici gdje je zatečeno 35 osoba iz krimilanlnog miljea, a na licu mjesta policija je imala šta da vidi. Zaplijenjeno je 10 pištolja, 14 paketića kokaina, tri pancira, više mobilnih telefona i lap topova, evri, franci, švedske krune u iznosu od 20 hiljada maraka.  

"Ušlo se na lokaciju jedne privatne vikendice na području sela Suho polje na području Grada Bijeljine gdje je zatečeno oko 35 lica na jednom da kažem privatnom skupu od kojih je jedan broj lica kriminogenog karaktera i od ranije poznato organima gonjenja, odnosno policiji. U toku tog pretresa pronađena je određena količina narkotičkih sredstava oko 45 g kokaina u raznim pakovanjima po par grama i isto tako pronađeno je i 10 pištolja, odnosno 9 pištolja i jedan startni pištolj odnosno gasni pištolj", kaže Srđan Gajić, načelnik sektora kriminalističke policije PU Bijeljina.

Kako nezvaničo saznajemo privedeni su Milisav Tomić, Aleksandar Gajić, Radan Dotlić, Siniša Perić, Radoslav Simić, Danijel Perić, Zlatan Ćuk, Vladan Kakuć i Željko Vujić  iz Bijeljine, Pavle Stević i Srđan Mićić, iz Brčkog, Željko i Savo Simić,  iz Ugljevika, Adia Bajgorić iz Slovenije, i Elvis Hodžić iz Lukavca, koji se sumnjičene za krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga i oružja, te krivično djelo organizovanje i navođenje na prostituciju. Na saslušanju su bile  Saša Petrović, Jovana Denić i Sofija Gačić, koje su, kako saznaje ATV zajedno sa starletom Tijanom Maksimović iz Srbije u Republiku Srpsku ušle čamcem preko rijeke Save. Sve četiri uhapšene su u Srbiji dovođene u vezu sa prostitucijom.

"Navedena lica koja su lišena slobode biće uz izvještaj predati za krivična djela, nedozvoljena proizvodnja i prometa opojnih droga, nedozvoljna proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija kao i organizovanje prostitucije i navođenje na prostituciju. Određni broj lica biće predat tužilaštvu BiH, a drugi dio biće predat nadležnom tužilaštvu u Bijeljini", kaže Gajić.

Vikendica koja je bila meta operativne akcije "Kristal", saznaje ATV vlasništvo je Milorada Despotovića, člana PDP-a. Despotović, trenutno zaposlen u geodetskoj upravi grada Bijeljine, bivši je načelnik službe za inspekcijske poslove u Bijeljini. Tužilaštvu BiH biće dostavljen izvještaj protiv i Zlatana Ćuka, Milisava Tomića, Tijane Maksimović, Željka Vujića i Vladana Kakuće, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom međunarodno vrbovanje radi prostitucije Krivičnog zakona BiH.