Šapčani zapalili parfimeriju u Novom Sadu

Piroman koji je bacio molotovljev koktel na radnju i umalo zapalio dvije žene imao pomagača

  • 07.08.2020. 13:55

Policija u Novom Sadu uhapsila je D.M. (39) i D. M. (36) iz Šapca, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Sumnjiče se da je 3. avgusta ove godine D. M. (39) koristeći zapaljivu tečnost izazvao požar u parfimeriji Tiffany shop u Primorskoj ulici u Novom Sadu, a da ga je D. M. (36) dovezao na lice mjesta.

Obojica su zadržana do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, Osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.

U trenutku incidenta, u parfimeriji su bile radnice koje su neposredno nakon požara ispričale da se "sve desilo u sekundi".

Radnica Bojana Mikalački koja je u tom momentu izlazila iz magacina prvo što je pomislila je kako što prije mora izvući sebe i koleginicu Svetlanu iz trgovine, jer je vatra već krenula da guta sve pred sobom.

"Izlazila sam iz magacina nešto pred zatvaranje radnje kada sam čula eksploziju. Vidjela sam plamen i potrčala njemu te sam naletela na mladića, odnosno kako mi je odmah bilo jasno, napadača. Nosio je masku, ali deluje mi da je bio veoma mlad. Još je stajao u radnji. To je sve trajalo nekoliko sekundi. U svom tom šoku bilo mi je jedino bitno da prvo pozovem Svetlanu koja je bila izašla u drugu prostoriju, u toaletu, bojala sam se da će ostati unutra i da će se ugušiti ili izgoreti", kazala je Bojana.

Svetlana je čula Bojanu i ubrzo su istrčale napolje te zatekle napadača ispred prodavnice. On je u tom trenutku, kako kažu, krenuo da bježi ka jednom automobilu koji ga je čekao nekoliko metara dalje od raskrsnice gde se nalazi "Tiffany".

Pročitajte i:

SDS-ov načelnik opštine i predsjednik opštinskog odbora prešao u SNSD

U Srpskoj od korone umrle četiri osobe, među njima 35-godišnjak bez pridruženih bolesti

Pritvor maloljetnici zbog pokušaja ubistva

U Srpskoj zaražene još 84 osobe

Bogdanić pozitivan na virus korona

Šeranić: Trenutna epidemiološka situacija nepovoljna i zabrinjavajuća

U Federaciji BiH zaraženo još 198 osoba, pet osoba preminulo

Bogdanović rekordom karijere ostavio Kingse u životu!

Imate neugodan zadah? Ovo je 11 neočekivanih stvari koje ga mogu uzrokovati

Vic dana: Amer, Rus i Srbin treniraju životinje