Banjaluka

Policija čisti svoje redove: Pali osumnjičeni za mito u policijskoj upravi

  • 18.02.2020. 18:35

Dva inspektora iz odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banjaluka uhapšeni su zbog primanja mita i korupcije. Policija je kod uhapšenih pronašla 20 hiljada maraka, a kako ATV nezvanično saznaje još 10 hiljada im je trebalo doći u ruke. Nezvanično  - uhapšeni su Nenad Grujić  i Jelena Florijan. 

"Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u saradnji sa Policijskom upravom Banjaluka i Upravom za obezbjeđenje ličnosti i objekata provode akciju kodnog naziva “Sirano” u okviru koje su do sada slobode lišena dva policijska službenika policijske uprave Banjaluka. Radi se o inspektorima Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banjaluka", kaže portparol ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Mirna Miljanović.

U toku ove akcije policija je danas pretresla nekoliko lokacija. Prvi je na meti bio ugostiteljski objekat “Moja kafana” u banjalučkom naselju Obilićevo čiji je vlasnik kako nezvanično saznajemo  upravo uhapšeni Grujić, a zatim i automobil u naselju Lauš. 
Nezvanično saznajemo da je upravo u automobilu pronađen jedan dio novca. Povodom akcije “Sirano” oglasio se i ministar unutrašnji poslova RS Dragan Lukač. Tvrdi da bez obzira na to o kojem inspektoru da je riječ i koja je njegova funckija, niko neće biti zaštićen ni uniformom ni značkom ukoliko je počinio krivično djelo.  

"Niko neće biti zaštićen u MUP-u RS ako učini neko krivično djelo, naročito djela poput korupcije, primanja mita ili sličnih stvari, ucjena, iznuda ili  bilo šta što mogu da rade pojedini inspektori. Nažalost, vidimo da ovakvih ima u našim redovima i pozivam sve građane, sve one koji na bilo koji način budu oštećeni, ako im neko od inspektora pokušava napraviti iznudu., ucijeniti sa prijavama koje imaju da bi šprimio mito, da to prijave MUP-u", kaže ministar unutrašnjih poslova, Dragan Lukač. 

U toku je kriminalistička obrada uhapšenih. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske naglašavaju da ovdje nije kraj i da će akcija biti nastavljena i u narednom periodu.

Тагови: