Ispred splava

Policajci uhapšeni zbog pomaganja u pokušaju ubistva

  • 19.07.2019. 16:51

Nekoliko osoba, među kojima su i dvojica policajaca N. J. (37) i D. B. (29), uhapšeno je zbog sumnje da su pomagali u pokušaju ubistva, koji se dogodio 30. juna ove godine ispred jednog beogradskog splava, nezvanično saznaje "Blic".

Kako je saopštio MUP, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su N. J. i D. B., policijske službenike PS Palilula, kao i crnogorskog državljanina D. V. (26), zbog sumnje da su 30. juna ove godine, u ranim jutarnjim časovima, ispred jednog ugostiteljskog objekta u Novom Beogradu u saizvršilaštvu počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Kako saznaje "Blic", dvojica privedenih policajaca sumnjiče se da su, dok su bili van dužnosti, naoružanog muškarca prvo razoružali ispred splava na Ušću, a potom učestvovali u pokušaju ubistva. Oni su, kako se sumnja, pustili drugog muškarca mu nanese pet ubodnih rana, nakon čega je žrtva hitno prebačena u Urgentni centar.

Sumnja se da su uhapšeni policijski službenici razoružali tridesetogodišnjeg muškarca koji je u ruci držao pištolj, tako što su mu pokazali službene legitimacije, saopšteno je iz MUP-a. Nakon toga oštećenom prilazi muškarac, koga je policija identifikovala i za njim intenzivno traga, i zadaje mu više uboda nožem u predjelu leđa.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu trojici osumnjičenih je određeno zadržavanje, nakon čega im je sudija za prethodni postupak, po nalogu tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana.