Imao i nož

Policajac oteo ručnu bombu od pijanog lica iz Ljubinja

11:36, 16.07.2020.
Izvor: Srna
Lice čiji su inicijali N.Č. iz LJubinja uhapšeno je nakon što je policijski službenik od njega uzeo ručnu bombu, nož i baterijsku lampu, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Policijska stanica LJubinje je noćas, oko 15 minuta nakon ponoći, primila prijavu da N.Č. sa ručnom bombom hoda oko svoje porodične kuće u selu Vlahovići kod LJubinja.

Policijski službenici su, u skladu sa uputstvom o postupanju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u kriznim situacijama, preduzeli sve mjere i radnje kako bi obezbijedili lice mjesta i izvršili blokadu šireg područja.

"U jednom trenutku, pripadnik Policijske stanice LJubinje je iskoristio priliku i od N.Č. uzeo ručnu bombu, nož i baterijsku lampu, nakon čega je lice uhapšeno", navedeno je u saopštenju.

Iz Policijske uprave Trebinje naveli su da su kod N.Č. alkotestiranjem utvrđena 0,83 promila alkohola u krvi.

Okružno javno tužilaštvo u Trebinju događaj je okvalifikovalo kao krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i sve mjere i radnje s ciljem dokumentovanja ovoga krivičnog djela biće preduzete po instrukcijama nadležnog tužioca.