Sudski policajac iz Brčkog

Policajac pucao na mladiće jer su roštiljali na njegovom posjedu

16:48, 18.03.2019.
Izvor: klix.ba
Thumbnail
Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv sudskog policajca Zijada Smajića iz Brčkog zbog sumnje da je u oktobru prošle godine, dok nije bio na dužnosti, pucao iz pištolja, čime je počinio krivično djelo izazivanja opšte opasnosti. 

Smajić je optužen i za nošenje oružja bez važeće isprave.

Kako se navodi u optužnici, Smajić je 14. oktobra prošle godine oko 15 sati na svom posjedu u mjestu Gornja Skakava zatekao osam osoba te je iz pištolja kalibra 9 mm ispalio prvo dva metka u vazduh i tlo u blizini njih, a nakon što su osobe ušle u vozila i krenule ispalio je još nekoliko metaka u njihovom smjeru, čime je doveo u opasnost njihove živote. 

On je tog dana na svom posjedu zatekao mladiće koji su roštiljali, a došli su s dva džipa. On je vrištao na njih i dao im rok od pet sekundi da napuste mjesto. Nakon što su utrčali u džip pucao je prema njima, ali ih srećom nije pogodio. Slučaj su odmah prijavili policiji koja je izašla na teren i utvrdila da je riječ o sudskom policajcu.

Komandant Sudske policije Brčko distrikta je tada donio rješenje o suspenziji sudskog policajca koje će trajati do okončanja postupka.

Tužilaštvo je u vrlo kratkom vremenu završilo istragu i podiglo optužnicu koju je potvrdio Osnovni sud u Brčkom.