Policija vrši uviđaj

Pokušaj samoubistva?: U eksploziji u Prnjavoru povrijeđen 86-godišnjak

  • 26.06.2020. 16:51

Policija nastoji da rasvijetli jutrošnju eksploziju u Prnjavoru u kojoj je, prema nezvaničnim informacijama, pokušao da se ubije 86-godišnji starac. Povređeni Prnjavorčanin je kolima hitne pomoći prebačen i zbrinut u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

Policija se još nije oglasila po ovom slučaju, a u toku je uviđaj koji treba da definitivno utvrdi da li riječ o pokušaju samoubistva ili nesrećnom slučaju.

„Novosti“ nezvanično saznaju da je, jutros nešto poslije 7 časova, u prigradskom naselju u Ulici Duška Trifunovića, aktivirana ručna bomba-kašikara. Eksplozija je odjeknula u prizemlju domaćinstva u kojem je živio starac.

- U prvi mah smo pomislili da je riječ o eksploziji plina. Tek kasnije jedan od članova domaćinstva je utvrdio da je stari komšija, navodno, pokušao da se ubije. Niko ne zna zašto je digao ruku na sebe - pričaju šokirani mještani u Ulici Duška Trifunovića.

Prema prvim procenama, starac je prošao sa teškom povredom ruke, ali da njegov život nije ugrožen.

Na licu mjesta našli su se i vatrogasci, ali nije bilo potrebe za njihovom intervencijom. Na predulazu kuće pričinjena je veća materijalna šteta a o silini eksplozije svjedoče polupana stakla i oštećeni prozori.

Policija je trakom opasala mjesto nesreće i u toku je višesatni uviđaj.

Тагови: