Bruka u Novom Sadu

Pokradeni studenti volonteri iz Švajcarske

  • 28.07.2019. 08:00

Studentima iz Švajcarske koji su u Novi Sad došli kako bi pomogli nezavisnu kulturnu scenu grada, u subotu je ukradena oprema u Kulturnom centru LAB, javio je informativni portal 021.

Ukradena je lična oprema velike vrijednosti koja pripada studentima Lisi, Natali, Tobijasu i Stefanu, i to dva Mekbuk laptopa, kamera Canon 7D i zeleni ranac u kojem se nalazio novac, naveo je portal 021.rs.

 "To je oprema koja nam je potrebna da bismo nastavili da pravimo zajedničku platformu za kulturnu scenu Novog Sada. Gradimo biblioteku tehničke opreme 'Kooperativa' za nezavisnu umjetničku scenu grada. To je proces zajedničkog rada, mnogo uloženih volonterskih sati, mnogo ljudi", navedeno je na Fejsbuku.

Oni su u Švajcarskoj prikupljali opremu koja će biti ponuđena na korišćenje udruženjima sa alternativne kulturne scene u gradu. Informacije o opremi mogu biti dostavljene putem mejla intrdpndncy@gmail.com ili preko Kulturnog ce ntra LAB, Kulturnog centra Dom b-612, Šok Zadruge putem Fejsbuka, naveo je 021.