Nesreća u Italiji

Poginuo vozač autobusa koji je vraćao đake iz RS sa ekskurzije

  • 14.09.2018. 19:04

U stravičnoj nesreći na području italijanskog grada Breša poginuo je drugi vozač autobusa koji je sa ekskurzije vraćao srednjoškolce iz Istočne Ilidže.

Od 52 putnika, srećom, samo sa ogrebotinama i lakšim povredama prošlo je 12 đaka i oni su zbrinuti u dvije bolnice u blizini. Autobus je, jutros nešto prije šest časova, direktno udario u kamion, nakon čega je stradao pedesetjednogodišnji vozač iz Kiseljaka. Italijanski mediji prenose da je drugi vozač autobusa saslušan u policiji kako bi se utvrdile sve okolnosti udesa. 

Direktor Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža Branka Kovačević za ATV kaže da su djeca i profesori uplašeni, ali da su dobro. 

"Djeca su dobro. Čak su i bez lakših tjelesnih povreda. Možda samo ogrebotine. Mi smo došli u bolnicu, evo, djeca su prošla uobičajenu proceduru pregleda. Mi smo sada u bolnici, preuzećemo naše učenike sa stvarima i odvešćemo ih u hotel", rekla je Branka Kovačević.

Neposredno poslije udesa, na lice mjesta izašla je policija, vatrogasci i hitna pomoć, a kako saznaje ATV, na autoputu se našlo više od stotinu spasilaca. Đaci koji nisu povrijeđeni smješteni su u obližnju školu, a po sve njih još jutros krenuo je drugi autobus iz BiH jer onaj koji je učestvovao u udesu nije u voznom stanju. Generalni konzulat BiH u Milanu odmah ujutro obaviješten je da se desila nesreća, a kontaktirali su i sa nadležnim organima iz Breše i okolnih mjesta kako bi se đacima i profesorima našli pri ruci. Svoju pomoć ponudili su i predsjednica Vlade i ministar prosvjete Republike Srpske, ali i načelnik opštine Istočna Ilidža. Roditeljima je poručio da u svakom trenutku i iz škole i iz opštine mogu dobiti informacije o svojoj djeci. Moli ih za strpljenje.

"Imamo redovne kontakte sa direktorm škole. Razgovaramo. Za sve što bude potrebno, stojimo na raspolaganju kao lokalna zajednica da se ovaj problem prevaziđe. Sve što bude potrebno vezano za organizaciju drugog autobusa koji će otići po djecu će biti riješeno dogovorom između lokalne zajednice i predstavnika škole", rekao je Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža. 

Tri autobusa sa srednjoškolcima iz Istočne Ilidže vraćali su se sa ekskurzije iz Španije. Od svih đaka koji su pregledani u bolnicama, niko nije zadržan na daljem liječenju.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок