Još jedna nesreća

Poginuo radnik na gradilištu u Banjaluci

  • 04.03.2019. 19:10

Još jedna tragedija na građevini potresla je Banjaluku. Poginuo je građevinski radnik Nijaz Mujadžić iz Doboja, rođen 1958 godine.

Mujadžić je pao sa skele visoke oko pet metara i na mjestu je ostao mrtav. Očevici, a ni kolege stradalog radnika pred kamere nisu htjeli. Pričaju da nisu vidjeli kako se nesreća dogodila. Samo se kažu čuo tup udarac a nakon toga su ugledali tijelo na zemlji. Uviđaj na mjestu nesreće obavio je dežurni tužilac zajedno sa policijskim službenicima banjalučke Policijske uprave, uz prisustvo inspektora zaštite na radu i ljekara mrtvozornika, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

"Dežurni tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere radi utvrđivanja svih okolnosti predmetnog događaja a naložena je iobdukcija tijela smrtno nastradalog lica koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku  medicinu Republike Srpske", saopštili su iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Nesreća se desila jutros oko 9 časova u banjalučkom naselju Starčevica. Nastradali radnik radio je za građevinsku firmu "Famus gradnja" iz Jelaha. U kratkom telefonskom razgovoru iz ove firme su nam rekli da na mjesto nesreće danas nisu stigli, ali da su sve potrebne izjave i podatke dostavili.

Kada je riječ o stradalim radnicima na građevini Banjaluka bilježi crnu statistiku. U avgustu prošle godine stradao je radnik na gradnji Delta citija u Banjaluci, nekoliko dana prije njega dvojica radnika iz Čelinca poginuli su na gradilištu u banjalučkom naselju Novi Borik. Prema podacima Inspektorata Republike Srpske ukupno u prošloj godini poginulo je šest građevinskih radnika. Današnja nesreća prva je u ovoj godini.

Uviđaj na mjestu nesreće trajao je nešto duže od sat vremena, nakon čega je tijelo nastrdalog radnika odvezeno, a više detalja o nesreći biće poznato naknadno. 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.