Kancelarija disciplinskog tužioca

Podnesena disciplinska tužba protiv Milana Tegeltije

  • 31.05.2019. 18:21

Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH podnijela je danas disciplinsku tužbu protiv sudije Osnovnog suda u Banjaluci i predsjednika VSTS-a Milana Tegeltije, zbog disciplinskog prekršaja iz Zakona o VSTS-u, te zatražila da on bude udaljen sa dužnosti do okončanja disciplinskog postupka.

"Tužba je podnesena zbog susreta tuženog sa Nerminom Aleševićem, o kojem su mediji izvještavali prethodnih dana", saopšteno je iz VSTS-a. 

Tegeltiju Kancelarija disciplinskog tužioca tereti da je počinio disciplinski prekršaj "propisan članom 56 tačka 23 Zakona o VSTS-u BiH: `bilo kakvo drugo ponašanje koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti ili dovodi u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet sudstva`". 

Kancelarija disiplinskog tužioca takođe je zatražila "da tuženi bude udaljen od dužnosti do okončanja disciplinskog postupka". 

"Napominjemo da se niko ne može smatrati disciplinski odgovornim, dok se njegova odgovornost ne utvrdi", dodaje se u saopštenju. 

Portal "Žurnal" objavio je ranije da je Tegeltija trgovao krivičnim istragama. 

Тагови: