MUP Srpske

Podnesen izvještaj Tužilaštvu protiv dva policajca zbog primanja mita

  • 31.08.2020. 13:37

Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske podnijela je Republičkom javnom tužilaštvu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu primanje i davanje mita i prevara protiv policijskih službenika Policijske stanice Banjaluka-Lauš čiji su inicijali D.G. i P.K. te lica čiji su inicijali O.P. iz Banjaluke.

Policijski službenici se sumnjiče da su 6. avgusta ove godine počinili krivično djelo primanje mita, a lice O.P. da je istog dana počinio krivično djelo davanje mita i prevara.

"Protiv policijskih službenika koji se sumnjiče za navedeno krivično djelo podnesena je inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka i oni će biti suspendovani do njegovog okončanja", saopšteno je iz MUP-a.

U saopštenju se navodi da je u saradnji sa Policijskom upravom Banjaluka prijava protiv pomenutih lica podnesena Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.

MUP Republike Srpske zahvaljuje građanima na saradnji i poziva sve one koji imaju saznanja o neprofesionalnom i nezakonitom postupanju pripadnika MUP-a da to prijave, kako bi se ti navodi mogli istražiti i ti pojedinci procesuirati.

"Dužnost svakog pripadnika MUP-a Republike Srpske jeste da svoje poslove i zadatke izvršava profesionalno i zakonito", naglašava se u saopštenju.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)