Vlajko Sekulić

Podnesen izvještaj protiv bivšeg direktora ŠG "Romanija"

  • 01.11.2019. 15:01

Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu izvještaj protiv bivšeg direktora Šumskog gazdinstva /ŠG/ "Romanija" Sokolac Vlajka Sekulića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela nezakonito davanje pogodnosti privrednim subjektima i nesavjestan rad u službi.

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović izjavila je Srni da se Sekuliću stavlja na teret da je od 5. juna 2018. do 17. septembra ove godine, kao tadašnji v.d. direktora ŠG "Romanija", iskoristio svoj položaj i ovlašćenja u davanju pogodnosti, preuzimanju i ugovaranju posla.

Prema saznanjima Srne, Sekulić je to radio tako što je privredna društva "Stolarija" i "Pajo komerc" sa Sokoca, kao i druga preduzeća sa kojima je interesno povezan, stavio u povoljniji položaj kada je riječ o isporuci šumskih drvnih sortimenata u odnosu na druga privredna društva, među kojima su i četiri od strateškog značaja za ovo šumsko gazdinstvo.

Srna nezvanično saznaje da je direktor preduzeća "Stolarija" Podromanija Krista Sekulić, supruga Vlajka Sekulića, a vlasnik i direktor preduzeća "Pajo komerc" je Petar Sekulić, njegov sin.

Prema saznanjima Srne, predmetnim krivičnim djelima Vlajko Sekulić je ŠG "Romanija" Sokolac nanio materijalnu štetu u iznosu od 102.641 KM.

Miljanovićeva je naglasila da će Uprava kriminalističke policije MUP-a Srpske nastaviti sa istragama u pojedinim šumskim gazdinstvima gdje postoje osnovi sumnje u vezi sa njihovim poslovanjem.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.