Ubijen u tuči na parkingu

Podignuta optužnica za ubistvo navijača Partizana

15:14, 11.03.2019.
Izvor: klix.ba
Thumbnail
Okružno tužilaštvo u Bijeljini podiglo je optužnicu protiv Marka Zarića zvanog Čupo i Petra Bujinovića zbog ubistva navijača FK Partizan Aleksandra Pantića.

Tučnjava se dogodila 15. septembra prošle godine u mjestu Dvorovi na parkingu ispred ugostiteljskog objekta. Zarić i Bujinović su se prethodno dogovorili s navijačima FK Crvena zvezda iz Begrada da se obračunaju s navijačima supraničkog tima, ponijeli motike, letve, držalice i sl.

Kako se navodi u optužnici, oni su se podijelili u grupe i sačekali navijače Partizana. Kada su došli, Zarić je pesnicom udario Pantića u glavu, od čega je pao, te ga je nastavio udarati motikom, u čemu mu se pridružio Bujinović koji ga je također udarao motikom u glavu. Nanijeli su mu višestruke povrede među kojima je i puknuta lobanja te oštećenje moždanog tkiva, koje su detaljno navedene u optužnici. Preminuo je na putu za Klinički centar Srbije.

Podsjetimo, u ovoj tučnjavi je učestvovalo 20 osoba koje su privedene. Pantić je ubijen, a Boris Kašiković teško povrijeđen. Povod za fizički obračun navijača bio je grafit. Nakon što su navijači Partizana prekrečili grafit koji su na jednoj zgradi u centru Bijeljine ispisali navijači Crvene zvezde pretučen je jedan navijač "crno-belih". Nakon toga dogovoren je susret dva navijačka tabora u Dvorovima. Najmlađi učesnik obračuna imao je sedamnaest, a najstariji 45 godina.

Okružni sud Bijeljina potvrdio je optužnicu protiv muškaraca koji su iz Bijeljine.