Novi Sad

Podignuta opružnica protiv Jankovića: Sumnja se da je macolom ubio suprugu, taštu i tasta

  • 16.09.2019. 17:25

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Gorana Jankovića osumnjičenog za ubistvo supruge, tašte i tasta u njihovoj porodičnoj kući na Telepu, 24. maja.

Optužnicom, koja je 22. avgusta podnijeta sudu na potvrđivanje, Janković se tereti za krivično djelo teško ubistvo, precizirali su u novosadskom tužilaštvu za Tanjug. Za ovo krivično djelo zakonom je zaprijećena kazna zatvora od najmanje 10 godina do četrdeset godina.

Janković se nalazi u pritvoru od hapšenja na Ribarskom ostrvu 27. Maja. Prethodno se nakon zločina skrivao od policije. On je na saslušanju u maju u Višem javnom tužilaštvu u Novom sadu iznio odbranu u prisustvu branioca po službenoj dužnosti.

Kako se sumnja, on je u 24. maja ubio suprugu Mirjanu, taštu Nadu i tasta Branislava Pajića udarajući ih macolom u njihovoj porodičnoj kući na Telepu.

Mediji su tada prenijeli da su ubistvima prisustvovala Goranova i Mirjanina djeca, kao i da je on novosadskoj policiji nakon hapšenja priznao zločin. Navodno je izjavio da je bio iznerviran zato što ga je žena 10. maja prijavila za nasilje u porodici, a sud mu je dan kasnije odredio mjeru zabrane prilaženja supruzi.

Uhapšen je na jednom brodu na Dunavu, a kod njega je navodno pronađen i nož.

Prilikom hapšenja nije pružao otpor.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.