Za drugooptuženim se i dalje traga

Počelo suđenje za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića

  • 21.02.2019. 19:27

Glavni pretres u slučaju pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića započeo je njegovim svjedočenjem. Opisao je kako i na koji način se desio napad i ponovio da prvooptuženi Marko Čolić jeste jedna od osoba koja ga je brutalno napala.

"Kada su me krenuli tući palicama bojao sam se da će me ubiti i pokušavao sam sačuvati svoju glavu", rekao je Kovačević. Oba napadča su kaže imali kapuljače na glavi, jedan mu je prišao s ledja a drugi sa bočne strane i tada su započeli strahoviti udarci. Prvo po glavi, a nakon toga i po ostalim dijelovima tijela, tek kada je počeo da, kako kaže, nekontrolisano galami i viče napadači su počeli da bježe. 

Nakon svjedočenja Vladimir Kovačević rekao je da očekuje pravično suđenje, ali i da se otkrije ko stoji iza pokušaja ubistva.

"Neću komentarisati sam tok suđenja samo očekujem da suđenje bude do kraja pravično i da ponudi imena nalogodavaca, pokušaja ubistva ili napada, kako je već okarakterisan napad na mene", istakao je Vladimir Kovačević, novinar.

Svjedočili su danas i sudski vještaci. Jedan od njih govorio je o stepenu povreda nanesenih Kovačeviću. Tvrdi da je riječ o teškim tjelesnim povredama i to onima koje su nanesene u predjelu glave. Drugi vještak je govorio o biološkim tragovima pronađenim na telskopskoj palici i komadu palice kojom je Kovačević pretučen. Potvrdio je da većinski dio pronađene DNK pripada oštećenom Kovačeviću, ali da se manjinski dio podudara sa DNK Marka Čolića i da se ne ostavlja mogućnost da je riječ o nekoj drugoj osobi. 

Odbrana je na sve iskaze imala prigovore. Branilac poručuje da će nastojati da dokaže da Čolić nije počinio krivićno djelo koje mu se stavlja na teret.

"Odbrana će vidjeti u narenom toku postupka koje će dokaze izvoditi i kako će se dalje postupak odvijati, naravno odbrana je prigovarala i nalazima kao i na iskaz Vladimira Kovačevića", istakla je Gordan Jovišević, advokat Marka Čolića. 

Tokom unakrsnog ispitivanja advokat odbrane postavljao je ista pitanja nekoliko puta kako vještacima tako i oštećenom, na šta je reagovao tužilac, ali i sudsko vijeće u nekoliko navrata. Optuženom je smetalo i prisutvo medija. Nije bio saglasan da se snima niti fotografiše. S obzirom da je predsjednik suda unaprijed odobrio snimanje tv ekipama, sudsko vijeće je zabranilo samo fotografisanje prvooptuženog. Zato drugooptuženog nema ni na slici. Još je u bjekstvu, a za njim je raspisana i potjernica.

Na samom kraju ročišta odbrana je zatražila da optuženi bude pušten na slobodu, jer je u pritvoru šest mjeseci. Sudsko vijeće je potvrdilo da će se o tome naknadno izjasnito. 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм