Beograd

Počelo suđenje vijeka: Ko je ubio Jelenu Marjanović?

  • 09.09.2019. 11:41

Nevin sam. Ovim riječima, poslije hapšenja, pred zamjenikom višeg javnog tužioca u Beogradu branio se Zoran Marjanović (41), koji je osumnjičen da je 2. aprila 2016. u kanalu u Crvenki kod Borče ubio svoju suprugu, pjevačicu Granda Jelenu Marjanović (33).

Tri i po godine u svakoj svojoj izjavi za medije ponavljao je da nije kriv i da je suprugu volio.

Međutim, do današnjeg dana ostalo je mnogo pitanja na koja nije odgovoreno i na koja će vjerovatno Zoran morati da odgovori tokom sudskog postupka, koji se otvara u srijedu. Za sada, on je jedini optuženi za ubistvo o kom Srbija priča već 41 mjesec.

"Pred Višim sudom u Beogradu za srijedu je zakazano pripremno ročište, koje je uvod u proces decenije. Epilog sudskog postupka biće konačan odgovor da li je Zoran ubio Jelenu ili ne", objašnjava sagovornik Kurira.

Jedan od ključnih svjedoka tokom postupka protiv Zorana biće i njegova i Jelenina kćerka Jana. Kobnog dana ona je s mamom i tatom došla na nasip, na kom je Jelena planirala da trči. Tog popodneva posljednji put je majku vidjela živu.

Ono što je, takođe, do danas ostalo nerazjašnjeno jeste šta se događalo u međuvremenu, od trenutka kada je Jelena otrčala do momenta kada je njen suprug prijavio nestanak.

"To je ono što je zadatak suda da utvrdi", objašnjava sagovornik Kurira.

Koplja će upravo oko dvije različite verzije već u srijedu ukrstiti odbrana i tužilaštvo.

Naime, prema zvaničnoj verziji iz optužnice, kada je Jelena otrčala nasipom, Zoran je s Janom krenuo za njom. Sustigli su je kada se vraćala istom stazom i, dok je dijete ostalo na nasipu, on je iskoristio njeno povjerenje i namamio je da siđu s nasipa.

Kada su se spustili, najprije ju je ubo oštrim predmetom u lakat, a kada je nesrećna žena pokušala da pobjegne, sustigao ju je i zadao više udaraca u glavu.

Oružje kojim je Jelena ubijena nikada nije pronađeno. Tužilaštvo, međutim, tvrdi da su upravo bazne stanice i vještačenje mobilnih telefona dokazali da je Zoran bio u neposrednoj blizini mjesta ubistva.

S druge strane, Zoran Marjanović je u jedinoj odbrani koju je do sada iznio ispričao da se ni na trenutak nije odvajao od kćerkice i da nije ubio suprugu.

"Jana mi je svjedok. Nas dvoje se ni na trenutak nismo odvajali. Nismo silazili s nasipa", rekao je Zoran Marjanović.

Šta tvrdi tužilaštvo

Zoran nije trčao sa ženom po nasipu i nije se odvajao od Jane, što je i ona potvrdila na saslušanju.

- Nije dokazano da je telefon namjerno isključio, moguće je da je bio nevidljiv baznim stanicama.

– Pet nepoznatih DNK uzoraka muške osobe pronađeno je na Jeleninom lešu.

Тагови: