Teslić

Počelo suđenje Milanu Miličeviću

  • 10.02.2020. 19:26

Saslušanjem svjedoka u Osnovnom sudu u Tesliću počelo je suđenje Milanu Miličeviću, načelniku Teslića i funkcioneru SDS-a.

Miličević se tereti da je malverzacijama na tenderu, tokom realizacije projekta proširenja vodovodne mreže, zloupotrijebio službeni položaj i oštetio opštinski budžet. Predrag Markočević je jedan od podnosilaca krivične prijave protiv Miličevića.

"Smatrajući da je on neaktiviranjem bankovne garancije budžet opštine oštetio za oko 60 000 KM", rekao je Predrag Markočević. 

Pet firmi je poslalo ponude za projekat proširenja vodovodne mreže koje su morale da prilože i bankarsku garanciju za obezbjeđenje ponude u iznosu od 60 hiljada maraka. Najpovoljnija je bila ponuda kompanije iz Prijedora koja je odustala. Umjesto da njihovu bankarsku garanciju dostavi banci na naplatu u korist opštine Teslić, načelnik je vratio Prijedorčanima. Posao je dobila firtma iz Bijeljine koja je imala mnogo skuplju ponudu.

"Ono što je posebno interesantno, tih 570.000 KM koliko je onaj sljedeći ponuđač koji je dobio posao, i time je budžet oštećen. Nažalost, ja sam razočaran da se tih 570.000 KM uopšte nije postavilo na sud već samo je u pitanju bankovna garancija", istakao je Predrag Markočević.

Miličević danas nije htio da komentariše postupak. Kada je podignuta optužnica u oktobru prošle godine, poručio je da nisu tačne i da će sve dokazati na sudu. Krivičnu prijavu, na osnovu nepravilnosti koje su uočili revizori 2015. godine, podnijeli su lideri opštinskih odbora SNSD-a, socijalista i radikala. Ukoliko se dokaže krivica, zakonom zaprijećena kazna je od šest mjeseci do pet godina zatvora.
  
 

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.