Uhapšen Stojan Albijanić

Pljačka pošte u Nikšiću: Tragovi istragu odveli u BiH

  • Извор: Агенције
  • 25.10.2021. 09:02

Stojan Albijanić (27) iz Bileće uhapšen je zbog sumnje da se može dovesti u vezu s oružanom pljačkom pošte u Nikšiću koja se desila u srijedu, kada su maskirani razbojnici ubili radnika osiguranja Ljubišu Mrdaka i navodno ukrali blizu 400.000 evra.

U okviru istrage, policija u Hercegovini traga za još jednom osobom radi provjere alibija i moguće umiješanosti u krvavu pljačku.

Izvršen pretres

- Muškarac za kojim se traga rodom je iz Nikšića i više puta je osuđivan za razbojništva u BiH i Crnoj Gori, kao i zbog šverca marihuane - kaže dobro upućeni izvor.

PU Trebinje saopštila je da je Albijanić uhapšen u svojoj kući u Bileći zbog sumnje da je počinio razbojništvo.

- Prema naredbi Okružnog suda Trebinje, izvršen je pretres kuće, pomoćnih prostorija i vozila koje koristi S. A. Pronađeni su i privremeno oduzeti tragovi koji mogu poslužiti u rasvjetljavanju razbojništva koje se dogodilo u Nikšiću - rekla je portparol PU Trebinje Jelena Biberdžić.

U policiji smo saznali da su istražitelji do Albijanića došli na osnovu terenca Nisan Kaškai, koji je korišten u pljački. Razbojnici su njime pobjegli do mjesta Grebice kod Nikšića, gdje su ga zapalili. Ispostavilo se da se radi o terencu koji je 8. septembra ukraden u Šantićevoj ulici u Derventi. Određeni tragovi policiju su odveli do Albijanića.

- Graničnim provjerama utvrđeno je da je Albijanić nakon pljačke pošte prešao granicu i otišao u Republiku Srpsku. Radilo se o legalnom prijelazu granice, koji je uredno evidentiran - kaže izvor iz policije.

U policiji ne žele otkrivati je li Bilećanin osumnjičen kao direktni izvršilac pljačke, ni kakvu je konkretnu ulogu imao u tom zločinu.

Inače, Albijanić nije poznat po težim krivičnim djelima. Ipak, bio je "na radaru" policije, ali više zbog ljudi u čijem je društvu često viđan.

Pljačka pošte u Nikšiću izvršena je u srijedu oko devet sati, kada su, naoružani automatskim puškama, razbojnici napali vozilo i radnike firme ”Security gard Montenegro” koji su osiguravali transport novca.

U Nisan Kaškaiju čekali su na parkingu, iza pošte. Kada je novac namijenjen za isplatu penzija stigao, biber-sprejem su poprskali dvojicu zaštitara te su ih kundacima udarali po glavi i tijelu. U pomoć je priskočio Ljubiša Mrdak, kolega iz osiguranja, koji se suprotstavio razbojnicima. Jedan od njih Mrdaku je iz blizine pucao u grudi. Nesretni čovjek je prevezen u bolnicu, gdje je ubrzo podlegao.

U Herceg-Novom juče je uhapšen Nikšićanin M. K. zbog sumnje da je učestvovao u oružanoj pljački.

Policija na nogama

Nakon hapšenja Stojana Albijanića, jučer su u Hercegovini jake policijske snage bile dignute ”na noge” i angažirane u potrazi za njegovim saučesnicima. Sumnja se da je većina razbojnika nakon pljačke prebjegla u BiH. Na njihovoj identifikaciji se intenzivno radi. Albijanić je bio član bratstva “Srbska čast” i učesnik litija u Nikšiću.

Ostali supruga i sin

Cijeli Nikšić i Crna Gora oplakuju smrt Ljubiše Mrdaka, za kojeg njegovi sugrađani tvrde da je bio izuzetno dobar čovjek. Iza njega su ostali sin i supruga, a nedavno je postao i djed. Bio je član Kluba dobrovoljnih davalaca krvi "Sveti Sava" iz Nikšića.

(Izvor: Vijesti.me)

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина