Doma zdravlja Bujanovac

Pijani napali ljekara Hitne pomoći: Prijetili i vrijeđali

  • 14.02.2020. 15:27

Trojica muškaraca u alkoholisanom stanju napala su u četvrtak uveče dr Mejdija Zećirija na njegovom radnom mjestu, u ordinaciji Hitne pomoći Doma zdravlja Bujanovac.

- Oko 22 sata u moju ordinaciju ušla su njih trojica. Svi su bili u alkoholisanom stanju, a jedan od njih u komatoznom, a uz to i sa bolovima u bubregu. Spremio sam terapiju, kada je jedan od njih skočio, nije dao da uključim infuziju i uz psovke tražio da napišem uput za Vranje što sam i učinio, kaže vidno uznemiren dr Zećiri.

Međutim, kada je Zećiri rekao da nema slobodno vozilo za transport, jedan od trojice je nasrnuo na njega.

- Poderao je uput i bacio mi ga u lice, udarao je pesnicom u sto, sve uz psovke i uvrede, i krenuo da me udari. Galama je privukla Sašu Arsića, glavnog tehničara, i vozača Isufija, koji su spriječili napad, priča Zećiri.

On dodaje da su ova trojica polomili vrata i staklo u Hitnoj, te da su se mnogi pacijenti koji su čekali na pregled razbežali od straha.

- Sve vrijeme su prijetili, psovali i vrijeđali - kaže Zećiri.

Napominje da je smjenu primio u četvrtak 13. februara u 20 sati i da je do napada pregledao tridesetak pacijenata.

- Dok sam pacijentu koga su doveli napadači pokušavao da dam infuziju, imali smo tri životno ugrožena pacijenta - dodaje ljekar.

Među ljudima u hodniku zatekao se i policajac u civilu, koji je pozvao kolege pa je uskoro stigla i patrola.

Dr Zećiri i ostali radnici u smjeni su o incidentu dali izjavu policiji, a napadači su, kako nezvanično saznaju Bujanovačke, privedeni.