Tužilaštvo traži pritvor:

Pijan, bez položenog vozačkog autom udario ženu koja je preminula na UKC-u

  • Извор: АТВ
  • 25.09.2021. 14:29

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je pritvor za Nedeljka Dragoljića koji je automobilom u alkoholisanom stanju teško povrijedio sugrađanku B.O., koja je usljed zadobijenih povreda preminula na UKC-u nekoliko dana kasnije.

Tužilaštvo ga tereti za Ugrožavanje javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim djelom Nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi i krivično djelo Sprečavanje dokazivanja.

"Na dionici magistralnog puta Banjaluka-Čelinac, u Ulici Rade Radića, Grad banjaluka, dana 12.09.2021. godine oko 20:40 časova, osumnjičeno lice je kao učesnik u saobraćaju upravljao putničkim vozilom marke "Volkswagen Golf 3", sa koncentracijom alkohola od 0,67g/kg u organizmu, bez položenog vozačkog ispita, te je na obilježenom pješačkom prelazu naletio na pješača B.O. rođena 1976 godine iz Banjaluke, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Nakon saobraćajne nezgode osumnjičeno lice se udaljilo sa lica mjesta, te je zapalilo putničko motorno vozilo. Od posljedica zadobijenih povreda u nezgodi, pješak B.O. je dana 23.09.2921. godine preminula u UKC-u RS Banjaluka", stoji u saopštenju Tužilaštva.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i tš o bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda uznemirenju javnosti.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)