On samo opomenut

Osnovac udario drugaricu flašom, oko joj modro i krvavo

  • 03.12.2019. 08:51

Učenica petog razreda OŠ Vuk Karadžić Stari grad u Beogradu još jedna je žrtva vršnjačkog nasilja. Kako navodi majka ove petakinje, u ponedjeljak, 25. novembra u hodniku škole, djevojčica je zadobila udarac u leđa, a zatim i u glavu flašicom punom vode. Nju je udario dječak iz odjeljenja.

- Od siline udarca joj je pukao kapilar u oku i ima posjekotinu na slijepoočnici. Na leđima je posjekotina od 8-10 cm. Pukom srećom je izbjegnuto najgore, mogla je da ostane bez oka, kako je rekao oftalmolog na pregledu - navela je majka.

Ona napominje da je dječak koji je udario njenu kćerku od ranije poznat po problematičnom i agresivnom ponašanju. Kako kaže za portal Telegraf.rs, škola je upoznata sa slučajem i uradila je sve što je mogla.

- Škola je odmah reagovala, ali su njima ruke vezane. Sve što su mogli je da opomenu i smanje dječaku ocjenu iz vladanja - navodi.

Zbog toga je ova uznemirena majka uputila pismo Ministarstvu prosvjete sa molbom da u najkraćem roku postupi u skladu sa nadležnostima

- Ja se kao samohrana majka, podstanar i bez stalnog zaposlenja, trudim da vaspitavam svoje dijete da bude dobar drug i pomogne svojim vršnjacima kada god može. Voljela bih da, kada ostavim svoje dijete u školi zdravo i pravo, da mi se takvo i vrati.

Nažalost, svjedoci smo nemilih događaja i posljedica po decu koja trpe nasilje u školama. Takođe, nerijetko se dešava da djeca koja trpe nasilje u školi budu prinuđena da se ispišu iz škole kako bi se spasila nasilnika, dok ti isti nasilnici ostaju u školama i ne bivaju sankcionisani onako kako zaslužuju - napisala je u pismu.

Ona je dalje navela da je sve više ovakvih, pa i gorih slučajeva.

- Stoga molim i apelujem na Ministarstvo prosvjete da zaštiti djecu kojoj su prava i bezbjednost narušena i da konačno stane na put agresivnom i nedozvoljenom ponašanju pojedinaca. Nesakcionisanjem, blagim kaznama, ostaljanjem takvih pojedinaca u školama gde svakodnevno čine prekršaje, otvoreno se podržava takav vid ponašanja - napisala je uznemirena majka.

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок