Izvještaj protiv načelnika Ugljevika

Perić osumnjičen da je oštetio budžet opštine

  • 02.11.2018. 19:03

Policija Srpske podnijela izvještaj protiv načelnika opštine Ugljevik. Kako ATV nezvanično saznaje, sumnja se da je Vasilije Perić zloupotrebom položaja jednoj putarskoj firmi ugovorio posao zimskog održavanja puteva za dvije sezone. Iz MUP-a Srpske su potvrdili da je protiv odgovornog lica podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini.  

"Ovo lice se sumnjiči da je u svojstvu načelnika opštine zaključio ugovor kojim je zloupotrijebio svoj položaj i ovlaštenja i time oštetio budžet opštine, ustvari pribavio korist za jedno privredno društvo iz Ugljevika za od oko 155 hiljada KM," rekla je Mirna Miljanović, portparol MUP-a Republike Srpske.

Na ovaj način Perić je, sumnjaju u MUP-u, prekršio i Zakon o javnim nabavkama BiH. Iako je rado izlazio ispred TV kamere, Perić ovoga puta nije htio da komentariše izvještaj MUP-a o pronevjerama u opštini Ugljevik. Oglasio se saopštenjem u kojem je poručio da nema čega da se boji, te da je sve urađeno po zakonu. 

"Možda bi nekome odgovaralo da ne čistimo snijeg, pa da onda medijski i politički upiru prst u nas, u opštinu i naš kraj, gdje se vodi računa o svakom detalju i za koji svaki čovjek, iole dobronamjeran, vrlo brzo kada dođe uočava da sve izgleda i funkioniše," naveo je Perić u saopštenju.

Perić je u saopštenju naveo i da je uspjeh vlasti u Ugljeviku mnogima trn u oku, te da izvještajem MUP-a žele da zaustave prosperitet Ugljevika i iskompromituju vlast na čijem je čelu. Naglasio je i da mirno čekaju policijsku istragu, šta god ona donosi.
 

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм