Srbija

Pedofil kod Valjeva godinu dana zlostavljao djevojčicu (13), pa rekao da ga je ona zavela

  • 09.04.2020. 14:15

Miloradu P. (55) iz valjevskog sela Divci, koji je uhapšen zbog sumnje da je obljubio 13-godišnju devojčicu, određen je pritvor.

Miloradu P. (55) iz valjevskog sela Divci, koji je uhapšen zbog sumnje da je obljubio 13-godišnju devojčicu, sudija za prethodni postupak Višeg suda odredio je pritvor do 30 dana zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kao i zbog uznemirenja javnosti, piše "Blic".

On je uhapšen po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Valjevu, nakon što ga je komšija prijavio da je u proteklih godinu dana u nekoliko navrata silovao njegovu 13-godišnju kćerku. Milorad P. se tereti za obljubu nad djetetom.

Po saznanjima "Blica", Milorad je na saslušanju negirao krivično djelo, navodeći da mu porodica djevojčice "smiješta", jer "potiče iz sredine u kojoj rano stupaju u seksualne odnose". Uz to, tvrdio je da ga je djevojčica "zavodila, a on je nju samo mazio".

"Otac je prijavio da je njegova druga kćerka "uhvatila na djelu" Milorada P., tačnije da je vidjela kako on seksualno zlostavlja njenu sestru. Odmah je to ispričala ocu. Nakon toga on je, kako je naveo, u razgovoru od druge kćerke saznao da ju je komšija još prije godina dana prvi put silovao. Ona mu je takođe ispričala da ju je od tada nekoliko puta, u svom stanu u Divcima, primoravao na seksualne odnose. Djevojčica je ocu rekla i da iz straha nije smjela da mu se povjeri jer joj je, kako je tvrdila, Milorad P. prijetio batinama. Rekla je da je bila u strahu za svoju bezbjednost, ali i za bezbjednost porodice, jer je Milorad navodno prijetio da će i njima nauditi, da će poslati neke svoje drugare da im zapale stan", saznaje "Blic" od izvora iz istrage.

Nakon prijave oca, djevojčica je odvedena i na ljekarski pregled koji je pokazao da je deflorisana, pa je osumnjičeni priveden. U daljoj istrazi utvrdiće se šta se tačno dešavalo u domu osumnjičenog Milorada P.

"Zaista smo iznenađeni! Milorad do sada nije pravio nikakve probleme, a kamoli da se dovodio u vezu sa silovanjem djevojčica", u šoku su mještani Divaca poslije njegovog hapšenja.

Milorad P. u selu živi sam, nakon smrti roditelja, koji su radni vijek proveli u inostranstvu. U inostranstvu je i njegov brat.

"Milorad se nije ženio. Koliko znamo nije radio, već se bavio baštom. Međutim, sada ni to ne može jer je bolestan. Imao je izliv krvi u mozak, teško hoda i jedna ruka mu je takoreći paralisana. Invalid je i zaista bi začudilo da je imao snage da siluje devojčicu. Ali ko zna? Ako je zaista bio sposoban i uradio tako nešto, to što je bolestan, ne oslobađa ga. Treba da bude najstože kažnjen", kažu mještani Divaca.

Djevojčica sa porodicom živi u stanu u komšiluku Milorada P. Ima dva brata, sestru, a sa njima žive i maćeha i njena deca.

"Otac je otjerao djevojčicinu majku i ona je sada ili u Valjevu ili je možda otišla u inostranstvo. Doveo je tu drugu ženu. Neka njena djeca su tu s njima, a neka su u domu. Žive od socijalne pomoći, a ona povremeno ode u nadnicu", dodaju mještani Divaca.

Ukazuju i na to da se iz stana ove porodice stalno čuje galama, te da im stalno u posjete dolaze "neki muškarci".

"Ne iz sela, već iz Valjeva, Šapca. Šta se dešava u tom stanu i u kakvim uslovima djeca odrastaju, trebalo bi da se pozabave nadležni. I sam djevojčicin otac prošle godine je bio suočen sa prijavom za silovanje. Naime, djevojčicina maćeha ga je prijavila da je silovao njene kćerke. Kasnije je tu prijavu povukla, navodeći da su one dobrovoljno stupile u seksualni odnos s njim, strašno! I poslije svega nastavili su da žive zajedno", konstatuju sagovornici iz ovog valjevskog sela i ponavljaju da svako ko je povrijedio neko od te dece, pa makar to bio i invalid, treba da bude poslat na dugogodišnju robiju.

Prije samo desetak dana, u Barajevu je uhapšen 81-godišnji Branko P., osumnjičen za obljubu osmogodišnje djevojčice, koja se sa ocem živjela u njegovom stanu. Slučaj je otkriven, nakon što je djevojčicu otac, narkoman, odveo u Prihvalitište za djecu jer nije više mogao da se stara i o njoj. Devojčica se tamo otvorila stručnjacima i ispričala da ju je Branko P. kada su ostajali sami u stanu dodirivao po tijelu i puštao joj pornografske filmove.

Šandor T. (66), penzionisani ljekar sudske medicine, uhapšen je prije mjesec dana u Novom Sadu. Tereti se da je od 2018. godine nekoliko puta obljubio 12-godišnju djevojčicu. Tereti se da je djevojčicu primoravao da ga dira po tijelu, a on joj je zauzvrat davao novac. Prije 11 godina bio je osuđen zbog nedozvoljenih polnih radnji, i to na godinu dana zatvora, uslovno na pet godina, a bila mu je izrečena i petogodišnja mjera zabrane vršenja ljekarskog poziva.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина