Ispovijest majke

Pas unakazio djevojčicu (7): "Koža joj je visila sa obraza, zaklao bi je da ga nisu odvojili"

  • 16.07.2020. 13:54

Marijana Ivanović majka sedmogodišnje L.I. iz okoline Aranđelovca koju je juče teško povrijedio komšijin pas rase američki staford kaže da njeno dijete ne bi preživjelo da na vrijeme nisu reagovali.

-Lena je vozila bicikl putem gdje i ostala djeca prolaze i igraju se tu. Ne znam šta je iziritiralo komšijinog psa, ali je napao prvo bicikl, a onda i dijete. Unakažena je - kaže za Kurir Marijana.

Ona je cijelu noć provela u Institutu za majku i dijete, gdje je sinoć na Plastičnoj hirurgiji operacija djeteta trajala tri i po sata.

Za danas je zakazana i druga operacija djeteta. Sreća u nesreći je, kažu roditelji, da je dijete sa svojim timom operisao dr Radoje Simić, načelnik Odjeljenja plastične hirurgije u Institutu za majku i dijete. On važi za jednog od najboljih dječijih plastičnih hirurga u regionu.

- Jutros nam je dr Simić rekao da je Lena dobro, da je operacija dobro prošla. Samo da joj ne ostanu ožiljci, djevojčica je to - kroz plač govori Marijana i prepričava sinoćnje nemile scene.

- Kada sam je vidjela koža joj je visila sa obraza, nos pocijepan, uvo poluotkinuto. Ujeo ju je sa podlakticu i na nogama sam vidjela ujede. Zaklalo bi mi dijete da ga žena čiji je pas nije odvojila. Strašno - priča Marijana.

U policiji su potvrdili da su pokrenuli istragu. Vlasnik psa američki staford G. M. iz sela kod Aranđelovca, sam je telefonom prijavio da je u tamošnju Opštu bolnicu dovezao komšijino dijete koje je ujeo njegov pas. 

-Ne znam šta da vam kažem, ne krivim nekako ni njih. Samo je trebalo da ga vežu. Mi kupujemo mlijeko i sir od tih ljudi i uvijek sam zvala kada sam slala djecu da vežu psa. Nemam ja ništa od toga što će oni da odgovaraju. Meni je dijete unakaženo. I to na ulici. Tu svaki dan ima komšijske djece. Samo u toj ulici živi njih sedmoro - ispričala je Marijana.

Milinković je sinoć dao izjavu u stanici policije u Aranđelovcu, a iz Policijske uprave Kragujevac pokrenuta je detaljna istraga slučaja.

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.