Ispovijest majke

Pas unakazio djevojčicu (7): "Koža joj je visila sa obraza, zaklao bi je da ga nisu odvojili"

13:54, 16.07.2020.
Izvor: Kurir
Marijana Ivanović majka sedmogodišnje L.I. iz okoline Aranđelovca koju je juče teško povrijedio komšijin pas rase američki staford kaže da njeno dijete ne bi preživjelo da na vrijeme nisu reagovali.

-Lena je vozila bicikl putem gdje i ostala djeca prolaze i igraju se tu. Ne znam šta je iziritiralo komšijinog psa, ali je napao prvo bicikl, a onda i dijete. Unakažena je - kaže za Kurir Marijana.

Ona je cijelu noć provela u Institutu za majku i dijete, gdje je sinoć na Plastičnoj hirurgiji operacija djeteta trajala tri i po sata.

Za danas je zakazana i druga operacija djeteta. Sreća u nesreći je, kažu roditelji, da je dijete sa svojim timom operisao dr Radoje Simić, načelnik Odjeljenja plastične hirurgije u Institutu za majku i dijete. On važi za jednog od najboljih dječijih plastičnih hirurga u regionu.

- Jutros nam je dr Simić rekao da je Lena dobro, da je operacija dobro prošla. Samo da joj ne ostanu ožiljci, djevojčica je to - kroz plač govori Marijana i prepričava sinoćnje nemile scene.

- Kada sam je vidjela koža joj je visila sa obraza, nos pocijepan, uvo poluotkinuto. Ujeo ju je sa podlakticu i na nogama sam vidjela ujede. Zaklalo bi mi dijete da ga žena čiji je pas nije odvojila. Strašno - priča Marijana.

U policiji su potvrdili da su pokrenuli istragu. Vlasnik psa američki staford G. M. iz sela kod Aranđelovca, sam je telefonom prijavio da je u tamošnju Opštu bolnicu dovezao komšijino dijete koje je ujeo njegov pas. 

-Ne znam šta da vam kažem, ne krivim nekako ni njih. Samo je trebalo da ga vežu. Mi kupujemo mlijeko i sir od tih ljudi i uvijek sam zvala kada sam slala djecu da vežu psa. Nemam ja ništa od toga što će oni da odgovaraju. Meni je dijete unakaženo. I to na ulici. Tu svaki dan ima komšijske djece. Samo u toj ulici živi njih sedmoro - ispričala je Marijana.

Milinković je sinoć dao izjavu u stanici policije u Aranđelovcu, a iz Policijske uprave Kragujevac pokrenuta je detaljna istraga slučaja.