Oborio ga na zemlju

Pas izgrizao nogu dječaku

  • 02.10.2019. 10:44

Dječak iz Sarajeva, učenik osmog razreda osnovne škole, zauvijek će pamtiti sinoćnji odlazak u cirkus koji se nalazi na Alipašinom Polju, jer ga je zvjerski napao pas u vlasništvu cirkusa.

Prava drama odvijala se u utorak naveče u krugu cirkusa koji se već nekoliko sedmica održava nedaleko od RTV doma.

Prema riječima svjedoka, dječak se kretao prema ulazu u cirkus kada je na njega skočio pas koji je bio vezan. Oborio ga je na zemlju i počeo ujedati pri tome mu nanijevši povrede na butini. 

Na teren su izašli policijski službenici i ekipa Hitne pomoći, a nakon medicinskog tretmana povrede su konstatovane kao lakše.

"Nije bilo standardnih oznaka "čuvaj se psa" i nije bilo adekvatne ograde. Iako je bio vezan, pas je imao prostora da skoči na dječaka i počne ga gristi. Čuli smo da se u ovom cirkusu dogodio isti slučaj prošle godine u Mostaru", rekao je za Klix čitalac koji je kazao da su nakon ovog nemilog događaja odgovorni u cirkusu počeli postavljati sigurnosnu ogradu i oznake.

Iz MUP-a KS rekli su da je pas bio vezan i da se napad dogodio kod kamp kućica.

"Na mjesto događaja odmah su izašli policijski službenici Treće PU - PS Novi grad te o navedenom sačinili službenu zabilješku, u kojoj je konstatovano da je dječak imao namjeru posjetiti zabavni park, ali da nije znao gdje je tačno ulaz pa je ušao u dio gdje se nalaze kamp kućice i tu ga je napao pas koji je bio vezan", rekao je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Policija nastavlja dalji rad na rasvjetljavanju navedenog događaja i utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je došlo do nanošenja lakših tjelesnih povreda djetetu koje je nakon ukazane ljekarske pomoći na KUM-u UKC Sarajevo pušteno na kućno liječenje.
 

Тагови: