Ovo su uhapšeni u akciji "Vektor"

  • 30.03.2021. 12:35

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje provode operativnu akciju „Vektor“ u okviru koje je slobode lišeno devet lica, a izvršeni su pretresi na 25 lokacija koje koristi 26 lica na području Foče, Han Pijeska i Istočnog Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela „Prevara“, „Pranje novca“ i „Iznuda“ posredstvom društvenih mreža.

Kako nezvanično saznaje ATV, slobode su lišeni Gavro Janković, Mihajlo Domazet, Stefan Perišić, Miljan Sekulović, Dragan Dragičević, Bojan Gavrilović, Milan Mićević, Stefan Stojanović i Darko Čančar.

Oni su osumnjičeni da su navedena krivična djela počinili od oktobra 2020. godine do danas na način da su putem društvenih mreža reklamirali da posjeduju informacije o namještenim sportskim takmičenjima, a zatim su posredstvom aplikacija za komunikaciju stupali u kontakt sa oštećenim licima iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Švajcarske, Njemačke, Francuske i drugih zemalja, te su ih lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica držali u zabludi da posjeduju informacije o namještenim sportskim mečevima i navodili ih da putem servisa za slanje novca uplaćuju novac u svrhu navodnog klađenja. 

Takođe, koristeći prijetnje, osumnjičeni su vršili iznude sa ciljem prinuđivanja oštećenih da uplaćuju dodatni novac. 

Protivpravna imovinska korist nastala vršenjem ovih krivičnih djela iznosi nekoliko stotina hiljada KM.

"Lica lišena slobode biće predata OJT Trebinje nakon izvršene kriminalističke obrade, a protiv svih 26 lica biće podnesen izvještaj zbog učinjenih krivičnih djela", navodi se u saopštenju MUP-a Republike Srpske.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина