Banjaluka

Ovo su bjegunci zaraženi koronom, policija ih obezbjeđuje dok se ne steknu uslovi za hapšenje

  • 27.03.2020. 09:31

David Radujković i njegova majka Dragana, koji su zaraženi virusom korona, sinoć su pobjegli sa Klinike za infektivne bolesti, saznaje ATV.

Radujković je juče smješten u Studentski dom, ali se nakon 20 minuta počeo žaliti da će skočiti sa petog sprata zgrade jer nije zadovoljan uslovima smještaja, nakon čega su on i majka prebačeni u Kliniku za infektivne bolesti.

Radujković i njegova majka su pobjegli, a policija ih je locirala i obezbjeđuje dok se ne steknu uslovi za lišenje slobode.

David Radujković je odranije poznat policiji kao uživalac opojnih droga.

"O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima “Prenošenje zarazne bolesti” i “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, te da se navedena lica liše slobode ukoliko postoje uslovi, a ako ne postoje uslovi da se lica obezbjede od strane policijskih službenika do sticanja uslova za njihovo lišenje slobode", pojasnila je Mučibabićeva.

Policijska uprava Banjaluka, apeluje na sve građane da se tokom vanredne situacije u Republici Srpskoj, ponašaju odgovorno i savjesno, te da postupaju u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske, jer jedino na taj način mogu zaštiti svoj život i život ljudi u svojoj okolini.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм