Trstenik

Ovo je policajac koji je stradao u udesu: Vatrogasci rezali vozilo da bi izvukli tijelo

16:45, 09.12.2019.
Izvor: novosti.rs
Trstenčani žale za izgubljenim životom policajca Ivana B. (37) iz Trstenika, koji je poginuo pola sata poslije ponoći u teškom udesu u mjestu Štulac kod Vrnjačke Banje. Kako saznaju “Novosti”, tijelo pripadnika Policijske uprave Kruševac,bilo je zaglavljeno u vozilu “golf”,kojim je upravljao policajac.

Vrnjački vatrogasci morali su da iščupaju metalnu zaštitnu ogradu, koja je dijelom “prošla” kroz “golf” i potom, isijeku odbojnik kako bi ga oslobodili.

Prema saznanjima “Novosti” Ivan B. je oko 15 godina nosio policijsku uniformu, a prije nego da stupi u snage reda, radio je u Vojsci Srbije. U Trsteniku ga znaju po dobrom.

- Bio je odličan drug, svi ćemo ga po tome pamtiti, a posebno u Tehničkoj školi u Trsteniku, gdje je radio kao školski policajac-pričaju za “Novosti” poznanici nastradalog Ivana B. - Kao i njegov rođeni brat, bio je dosta aktivan u teretani i u odličnoj kondiciji. Očigledno da je nesreća bila strašna, čim mu nije bilo spasa.

Ubrzo posle nesreće, na lice mesta došli su i članovi porodice nastradalog Trsteničanina, koji su nakon tragedije bili u teškom stanju. Pogrebno vozilo došlo je po tijelo negdje oko 2,40. Istraga koju vodi Osnovno javno tužilaštvo u Kraljevu treba da utvrdi okolnosti koje su dovele do tragedije na magistralnom putu. Kako su “Novosti” objavile, za sada je poznato da je nesrećni čovek izgubio život na licu mjesta, ali nije poznato zbog čega je “golf”,koji se vjerovatno iz pravca Trstenika kretao ka Kraljevu udario u metalnu zaštitnu ogradu pored puta.

Prema nezvaničnim saznanjima, dvije lakše povređene putnice u autu zbrinute su u Opštoj bolnici “Studenica” u Kraljevu: jedna devojka je bila na mjestu suvozača, a druga, na sreću, na zadnjem sjedištu, ali iza suvozača,zbog čega nije imala ozbiljniji kontakt sa zaštitnom konstrukcijom koja je “uletela” u vozilo. Policajac Ivan B. imao je iza sebe brak,a bio je izuzetno vezan za svog brata i porodicu.