Stradanje prelijepe Ane Katanić

Ovo je moja posljednja fotka sa Anom, poslije sam se probudio u bolnici

  • 11.12.2019.20:19

- Sjećam se samo da smo ušli u auto. Sljedeće čega se sjećam je krevet u Urgentnom centru - dok leži u bolničkom krevetu, priča Boriša Furtula (27), prijatelj Ane Katanić (20), koja je preminula 1. decembra u saobraćajnoj nesreći kod Obrenovca.

Boriša je, baš kao i Ana, bio putnik u kolima kojima je upravljao njihov zajednički drug, Dušan D. (26) kada je automobil "seat leon" izletio sa Šabačkog puta i prevrnuo se na krov.

Vozač je zadobio lakše povrede, a Ana nažalost nije preživjela. Furtula je u stravičnoj saobraćajki teško povrijeđen, a kako kaže, nije ni želio da zna kakve je sve povrede zadobio.

- Imao sam prelom rebara, povredu glave i unutrašnje krvarenje... Oporavljam se, ide ka boljem. Svi oko mene se trude da to bude najbolje što može. Stvarno sve ide u najboljem redu - kaže za Telegraf.rs mladić koji dodaje da su on i Ana Katanić bili veoma dobri prijatelji.

Kao sjećanje na nju, dok leži u bolničkoj sobi, Boriša je okačio njihovu posljednju fotografiju.

"Posljednja naša slika, lafe od čovjeka", napisao je mladić i pored ovih riječi stavio tri crvena srca.

Podsjetimo, udes se dogodio u obrenovačkom naselju Urovci u noći između 1. i 2. decembra.

Dosadašnja istraga je pokazala da je iz još neutvrđenih razloga automobil kojim je upravljao Anin drug Dušan D. (26) sletio sa puta iz pravca Obrenovca prema Ratarima, najpre udario u saobraćajni znak, a potom i u betonsku banderu sa rasvetom.

Od siline udarca bandera je presječena na pola, a automobil marke "seat leon" potom je udario i u zemljani nasip, prevrnuo se na krov i potpuno se raspao.

Od jačine udarca, Ana je ispala je iz automobila i nađena je na više od 20 metara od vozila. Međutim, bila je živa narednih sat vremena. Ipak, do dolaska vozila Hitne pomoći i transporta do najbliže zdravstvene ustanove i pored pokušaja reanimacije, ona nije izdržala.

Pročitajte još:

Tagovi: