Brčko

Otvoren glavni pretres u slučaju ubistva Edina Zejćirovića

  • 15.07.2020. 15:18

Glavni pretres u slučaju ubistva Edina Zejćirovića počeo je danas u Osnovnom sudu u Brčkom čitanjem optužnice protiv Suana Halilovića, Samida Šabanovića, Nihada Hukića i Suvada Djedovića, kojima se na teret stavlja da su 17. novembra prošle godine oteli i na svirep način ubili Zejćirovića.

U prisustvu tužioca, optuženih i njihovih branilaca, pročitana je optužnica i izneseno uvodno izlaganje optužbe, te je saslušanjem članova porodice ubijenog u svojstvu svjedoka i puštanjem video-snimka ubistva započet dokazni postupak pred sudom.

Tužilašvo Brčko distrikta ih optužnicom tereti da su 17. novembra 2019. godine, od oko 18.30 pa do 22 sata, po prethodnom dogovoru, a nakon što ih je prvooptuženi okupio, u sastavu grupe oteli i potom do smrti pretukli i mučili Zejćirovića.

Istovremeno, održano je i ročište po prijedlogu Tužilaštva da se optuženima produži pritvor o čemu će sud naknadno donijeti odluku.

"Tokom daljeg postupka Tužilaštvo će nastaviti s izvođenjem dokaza na kojima zasniva optužbe protiv četvorice optuženih za ubistvo, izvršeno na svirep način i otmice počinjene u sastavu grupe. Kao datumi suđenja planirani su 30. jul, 27. avgust i 15. septembar 2020. godine", naveli su iz Tužilaštva Brčko distrikta.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм