Ishod neizvjestan

Otrovana djeca na brodu kod Hvara životno ugrožena, otkazuju im organi

  • 14.08.2019. 13:13

Djeca koja su sa jahte na Hvaru prebačena u splitsku bolnicu i dalje su životno ugrožena, a uzrok trovanja je vjerovatno ugljen monoksid, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u KBC Split.

"Djevojčica i dječak su i dalje životno ugroženi, otkazuje im više organa i još se nalaze na respiratoru. Prema nalazima, povišen im je nivo karboksihemoglobina, što može biti posljedica udisanja ugljen monoksida", rekla je doktorka Branka Polić.

Ona je rekla da vrijednosti karboksihemoglobina u krvi djece nisu opasne po život, ali je dodala da se postavlja pitanje kolika je bila vrijednost prije dolaska u bolnicu jer s vremenom nivo karboksihemoglobina pada.

Na pitanje koliko je stanje djece opasno, Polić je odgovorila da "kada je neko životno ugrožen, to znači da je ishod neizvjestan".

Kako je saopšteno, troje odraslih bolesnika nisu vitalno ugroženi.

Najteže je stanje majke djece, dok su gradonačelnik italijanskog gradića i njegova supruga znatno bolje i oni su pušteni na kućno liječenje.

Doktor Ante Srzić je istakao da, na osnovu svih parametara, sa sigurnošću može da se kaže da nije riječ ni o kakvom trovanju hranom.

Ljekari KBC Split potvrdili su da je urađena obdukcija na tijelu Eugena Vinčija, ali su rekli da su rezultati u nadležnosti Državnog tužilaštva.

Zbog trovanja čiji uzrok još nije poznat, u utorak je na brodu kod Hvara umro italijanski preduzetnik Eugen Vinči, a još pet osoba s istog broda, od kojih dvoje djece, hitno je prevezeno helikopterima u splitski KBC.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)