Bor

Otmičar Srđan imao pomoćnika: Brutalno mučio djevojku jer ga je ostavila

  • 28.04.2020. 15:23

Srđan M. (36), iz okoline Žagubice, koji je 21. aprila, uz prijetnju gasnim pištoljem, ispred Doma zdravlja u tom gradu oteo D. M. (52), iz Bora, sa kojom je jedno vrijeme bio u emotivnoj vezi, imao je pomagača, koji, kako saznajemo, nije znao šta će njegov prijatelj da uradi.

Naime, Srđan je svog poznanika zamolio da ga odveze do Žagubice. Usput mu je kazao da zastane kod Doma zdravlja, gdje je oteo, brutalno pretukao i nakon toga D. M. ostavio u polurazrušenoj kući, usred šume, gdje je nesrećna žena, vezana kanapom, provela naredna tri dana.

- Srđan je prišao D. M. i prislonio joj pištolj uz tijelo - navodi naš izvor iz istrage. - Onda ju je ugurao, na zaprepašćenje svog prijatelja u auto i kazao mu da vozi. Ovaj je, najprije, odbio, ali je njegov komšija uperio oružje u njega. Momak je, uplašen, dao gas, dok se na zadnjem sjedištu odigravala drama.

Srđan je gasni pištolj stavljao D. M. u usta, prijetivši joj da "njega niko ne ostavlja". Drug je pokušao da ga odvrati, ali mu je ovaj kazao da vozi i ćuti, "inače će loše proći". Uplašen, vozač auta je nastavio put. Srđan je, za to vrijeme, sve do mjesta između Bora i Žagubice tukao D. M. drškom od oružja, pesnicama i gazio je nogama.

Na određenom mjestu, osumnjičeni je kazao prijatelju da zaustavi vozilo da oni mogu da izađu i da ide, zaprijetivši mu da će ga ubiti ako nekome nešto kaže. Ovaj je dodao gas i pobjegao glavom bez obzira, nakon čega je napasnik D. M. odvukao u polurazrušenu kuću. Tu ju je brutalno prebio, govoreći kako nije smjela da ga ostavi.

Nakon strahovitog iživljavanja, Srđan ju je vezao i kazao da će je ostaviti u oronuloj čatmari, "sve dok dobro ne razmisli kako se on osjećao, jer mu je slomila srce". Nakon toga je otišao u svoju kuću, u selu nadomak Žagubice.

D. M. je naredna tri dana provela vezana, ležeći na zemljanom podu. Kako saznajemo, 24. aprila je nekako uspjela da se odveže i pobjegne. Lutala je šumom i samo je spletom srećnih okolnosti došla do magistralnog puta. Tu je naišla na radnike koji su bili angažovani na sječi šume. Oni su je smjestili u kamion i odvezli u bolnicu.

Žena je bila sva u ranama, iscijepana. Od straha je jedva mogla da govori. Odmah joj je pružena prva pomoć, nakon čega je Srđan uhapšen zbog krivičnog djela protivpravno lišenje slobode, zlostavljanje i mučenje.

Nezvanično, osumnjičeni je na saslušanju negirao da je počinio to djelo, ali su ga dokazi demantovali. Na kraju je, ipak, priznao delo, uz opravdanje da mu je D. M. slomila srce i da je želio da joj se osveti. Nesrećna žena je sada stabilno i pod budnim je nadzorom lekara.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.