Otmičar djeda Jelene Đoković osuđen na 10 godina zatvora

17:55, 11.10.2019.
Izvor: avaz
Branislav Matić (37) osuđen je pravosnažno na 10 godina zatvora zbog toga što je u julu prošle godine u Ljigu oteo Milosava Radisavljevića (81), djeda Jelene Đoković, supruge tenisera Novaka Đokovića.

Kako je dokazano, Matić je prije otmice odabrao mjesto na koje je odveo otetog starca, u namjeri da od njegove porodice iznudi dva miliona evra, jer je znao ko je njegova unuka.

Kobne noći je provalio u kuću nesretenog čovjeka, tako što je isjekao komarnik na prozoru ostave, ušao u kuću i Jeleninog djeda, koji je spavao, uhvatio za ruke, a pošto je Radisavljević pokušao da se odbrani, bacio mu prekrivač na glavu i stavio mu jednu lisicu na ruku, a drugu vezao za svoju.

Iz njegove kuće uzeo je 26.000 dinara i mobilni telefon, Milosava preveo preko Ibarske magistrale i rijeke Ljig do metalnog dalekovoda u kukuruzištu, gdje mu je ruke obmotao oko dalekovoda i vezao ga lisicama. Noge i tijelo oblijepio mu je selotejp trakom, a onda tražio od njega da zove unuku i traži joj novac za otkup.

Kada je Milosav odbio da pozove Jelenu, rekao mu je: "Neću dolaziti dva-tri sata, nemoj da napraviš nešto da ne bude problema."

Potom je otišao i sinu otetog poslao poruku da za otkup traži dva miliona evra - utvrđeno je tokom suđenja. Milosava, koji je dozivao pomoć, slučajno je pronašao prolaznik.