Bogatić

Otkriveno zašto je Marko ubio majku

  • 03.10.2019. 22:46

Marko Puzić usmrtio Desanku nakon što su se svađali, bjesneo je, nisu mogli da ga smire.

Stravičnom ubistvu Desanke Puzić (63) iz Bogatića, koju je prekjuče nasmrt pretukao sin Marko (28), navodno je prethodila svađa, koju je započeo uznemireni Marko.

Porodica Puzić je navodno cijelu noć prije zločina bila budna, a Desanka, njen suprug Zvonko i svekrva Verica pokušavali su da smire razdražljivog i agresivnog mladića. Nažalost, njegov bijes je sutradan, u srijedu, kulminirao i on je ubio majku, dok je baku Vericu (86) teško povrijedio.

"Navodno je prigovarao roditeljima zbog toga što su podigli kredit za svadbu njegove sestre i što sve njoj daju, a njemu ništa, iako namerava da nastavi školovanje. Poslije toga je valjda rekao majci da će da ide u Beograd da ubije najboljeg druga. Spremio se da krene, a ona ga je molila da to ne čini. Tada je pobjesneo i počeo besomučno da je udara i da je davi. Skakao je po njoj dok nije izdahnula", kaže izvor i dodaje da je baka Verica pritrčala da spase snaju, ali da ju je Marko udario i oborio na zemlju.

"Poslije zločina je istrčao na ulicu. Vikao je da je Isus i da mora da pusti krv. Komšije su bježale u kuće. Pjena mu je išla na usta, pogled mu je bio zamućen", pričaju komšije i dodaju da se Marko smirio tek kad su mu ljekari dali injekciju za smirenje.

"Policajci su ga jedva savladali i vezali. Krupan je on dečko, bavio se valjda bodi-bildingom i hvalio se kako može da podigne 400 kilograma", kaže izvor.

Komšije pričaju da se Markov otac, kad je saznao za zločin, uhvatio za glavu i rekao: „Znao sam“.

"Čuli smo da je mladić imao psihičke probleme i ranije. Priča se da je Desanka prodala sve svoje imanje da bi ga liječila. Otac i majka su ga vodili po privatnicima, ali u bolnici nikad nije bio. On nije bio incidentan, ali vidjelo se da s njim nešto nije u redu", kažu oni i dodaju da je Puzić bio jedan od najboljih matematičara u školi.