Ubili mladića i pobjegli

Otkriveno ko je vozio automobil smrti, u Tuzli vlada tuga i nevjerica

  • 23.12.2019. 10:43

Službenici Uprave policije TK uspjeli su identifikovati i pronaći osobe koje su u subotu dva sata iza ponoći izazvali saobraćajnu nesreću sa tragičnim ishodom te se nakon toga u automobilu "golf 5" udaljili u nepoznatom pravcu.

Nakon obavljene kriminalističke obrade u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK predat je Amar Mustedanagić, osumnjičen da je upravljao automobilom "golf 5", a, kako saznaje Avaz, Kantonalnom sudu je upućen prijedlog za njegovo pritvaranje.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći život je izgubio 22-godišnji Ismar Subašić, iz tuzlanskog naselja Mosnik, koji je prelazio južnu gradsku magistralu u blizini garaža Tržnog centra "Merkator".

Poslije silovitog udara ljekari Službe hitne medicinske pomoći su pokušali reanimaciju, a potom je povrijeđeni Subašić u njihovoj pratnji prevezen na Univerzitetsko-klinički centar Tuzla gdje je podlegao desetak minuta nakon prijema.

Nezvanično se saznaje kako su se dva mladića sama javila u Policijsku upravu TK dok je nešto kasnije pronađen i priveden Amar Mustedanagić, koji je prema preliminarnim rezultatima istrage upravljao automobilom austrijskih registarskih oznaka.

Mustedanagić je, kako se saznaje, nedavno pušten iz KPZ Tuzla zbog ranije počinjenog krivičog djela i, kako je rečeno, poznat je od ranije organima gonjenja.

Dodatni nalazi

Alkotestiranje koje je urađeno nakon što su osobe privedene u Upravu policije TK pokazalo je da nisu imali prisustvo alkohola u krvi. Međutim dežurni kantonani tužilac je naredio uzimanje krvi i urina od svih njih kako bi se uradila dodatna vještačenja.

U tuzlanskom naselju Mosnik tuga i nevjerica zbog gubitka još jednog mladog života. Roditelji i brat, kako govore komšije, shrvani su bolom zbog iznenadnog gubitka voljenog Ismara.

Ogorčeni građani preko društvenih mreža traže da se krivac za saobraćajnu nesreći, odnosno ubistvo, što oštrije kazni.

Inicijator transparenta sjećanja

Sudbina je htjela da jedan od najboljih Ismarovih drugara Selmir Kovačević pogine u saobraćajnoj nesreći prije četiri godine kada je teško povrijeđen Sead Jogunčić. Upravo je Subašić bio jedan od inicijatora postavljanja transparenta sjećanja za tragično stradalog Selmira Kovačevića na tuzlanskom plavom mostu, a često je na svom Fejsbuku profilu objavljivao zajedničke fotografije njega i Selmira uz opis: "Nedostaješ".
 

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм