Starvičan zločin u Novoj Pazovi

Otkriveno čiji je sin pripadnik Žandarmerije koji se raznio sa ljubavnicom

  • 22.01.2020. 07:44

Ljubavna drama završila se juče ujutro tragedijom kada je pripadnik novosadskog odreda žandarmerije Pavle Rakonjac (31) iz Stare Pazove ručnom bombom u automobilu marke opel vektra raznio sebe i svoju ljubavnicu Marinu Petković (28) iz Nove Pazove.

Nesreća se dogodila na Vojnom putu između Batajnice i Nove Pazove, uz samu ogradu vojnog aerodroma "Milenko Pavlović" u Novoj Pazovi. Sumnja se da su motivi ove tragedije ljubavni problemi.

- Rakonjac je bio u ljubavnoj vezi sa Marinom, pa se pretpostavlja da je došlo do nekih razmirica koje su dovele do ove tragedije. Naime, Pavle je oženjen i otac dvoje djece, a djevojka mu je očigledno bila ljubavnica - priča izvor upoznat sa ovim slučajem.

Mladi policajac je iz Stare Pazove, gdje je i živio sa suprugom i djecom, a radio je u novosadskom odredu žandarmerije. Prema saznanjima do kojih je došao Srpski telegraf, Marina je radila kao vaspitačica u staropazovačkom vrtiću i bila je vaspitač Pavlovom djetetu.

- Tako su se i upoznali i započeli ljubavnu vezu. Bio je zaljubljen u Marinu i planirao je da se razvede i počne život sa svojom ljubavnicom, koja je nedavno raskinula dugogodišnju vezu sa svojim dečkom. Očigledno je došlo do nekih nesporazuma kada se odlučio na ovako surov potez - priča mladić koji je poznavao Pavla.

- Automobil je bio sa oštećenom karoserijom. A kada su policajci prišli bliže, prizor je bio jeziv. Tijelo muškarca na vozačevom i žene na suvozačevom mestu bili su razneti. Pretpostavlja se da je Pavle isplanirao ovaj zločin čim je izabrao ovako zabačen put - dodaje izvor blizak policiji.

Arkanov kum i prijatelj Luke Bojovića 

O Radetu Rakonjcu se u medijima prvi put čulo 2005. godine kad je protiv njega, Luke Bojovića i još dvije osobe bila podignuta optužnica za iznudu. Međutim, tri godine od podizanja optužnice tadašnji Prvi opštinski sud je obustavio postupak jer je predmet zastario.