Otkriveni napadači na mladića iz Visokog

  • 23.03.2021. 19:12

S.E. (53) i S.K. (32) iz Visokog osumnjičeni su da su na kućnom pragu pretukli Harisa Jovana Mataradžiju.

Smatra da je razlog za napad to što se, i pored činjenice da je rođen u braku Srpkinje i Bošnjaka, osjeća i izjašnjava kao Srbin.

Kako je Mataradžija prethodno rekao medijima, na njega su u nedjelju nasrnula trojica napadača dok je zatvarao vrata garaže u porodičnoj kući.

Mataradžija smatra da napadači nisu bili slučajno ispred njegove kuće, jer je i ranije putem društvenih mreža dobijao nacionalističke prijetnje, a kaže i da su došli naoružani palicama.

"Zaključavao sam vrata kad je jedan naletio na mene, udario me nečim, zamračilo mi se… Udarali su me nogama i palicama ispred kućnih vrata. Mene su prvi put na nacionalnoj osnovi vrijeđali kada sam imao šest-sedam godina, kada nisam ni znao šta sam, a psovali su mi mater četničku", rekao je Mataradžija medijima.

Njegova sestra Milada rekla je da je čula bratov vapaj i da je odmah zvala policiju.

"Da nisam čula i sišla, ubijeđena sam da bi ga ubili", rekla je ona.

Dok je pokušavao da zaštiti sina, napadu i prijetnjama izložen je bio i Harisov otac.

Harisu je pružena medicinska pomoć i u Visokom i u zeničkoj bolnici.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, 21. marta prijavljeno je da je više osoba napalo M.H. u Visokom.

Nakon dojave na mjesto napada je upućena policijska patrola, koja je obavila razgovor sa zatečenim osobama, fotografisala lice mjesta te preduzela i druge potrebne mjere i radnje.

"Utvrđeno je da su osim M.H. i M.A. u događaju učestovali S.E. i S.K. iz Visokog, koje sumnjičimo za izvršenje napada", saopšteno je iz MUP-a ZDK.

Dodaju da je M.H. u napadu zadobio lakše povrede.

Тагови: