Tuzla

Otac vozača Golfa smrti suspendovan jer nije spriječio pokušaj ubistva?!

  • 23.12.2019. 15:29

Opštinski sud u Tuzli je, na prijedlog Tužilaštva TK, odredio jednomjesečni pritvor za Amara Mustedanagića (22) iz Tuzle, koji je upravljao automobilom Golf 5 u subotu dva sata poslije ponoći, kojim je usmrtio 22-godišnjeg pješaka Ismara Subašića. 

Mustedanagić je vozio tuđi automobil i, nakon strahovitog udara, nije se želio zaustaviti. Dvojica mladića koja su bila s njim u automobilu molila su ga da stane, ali, kako saznajemo, on je to odbijao.

U akciji službenika Uprave policije TK je identifikovan i priveden na kriminalističku obradu, a u nedjelju je predat u nadležnost Tužilaštva TK.

Mustedanagić je sin Adnana Mustedanagića, službenika Policijske uprave TK, i zbog toga su se pojavile špekulacije kako se tragična saobraćajna nesreća pokušala zataškati.

Adnan Mustedanagić, u to doba pomoćnik komandira PS Centar, u decembru 2016. godine je bio suspendovan s još trojicom kolega Denisom Mešaljićem, Smajilom Terzićem i Želimirom Gavrilovićem.

Riječ je o okršaju na jednoj benzinskoj pumpi koji je okvalifikovan kao pokušaj ubistva.

- Policajci se sumnjiče da nisu uradili ništa kako bi spriječili činjenje krivičnih djela iako su bili prisutni na samoj benzinskoj pumpi, te da su predmete kojima su izvršena krivična djela, bez bilo kakvog prikupljanja dokaza, alkotestiranja, uzimanja izjava od osumnjičenih osoba, bez lišenja slobode, bez evidentiranja događaja, vratili osumnjičenim osobama i da su ih pustili da se udalje s mjesta događaja, ne evidentirajući taj događaj izvještajem o počinjenju krivičnog djela – saopćili su tada iz Tužilaštva TK.

Tek nakon reakcije Tužilaštva TK reagirao je i tadašnji komesar Fahrudin Šljivić, koji ih je suspendovao. Tužilaštvo TK je protiv Mustedanagića, Mešeljića, Terzića i Gavrilovića otvorilo istragu za nesavjestan rad u službi i zloupotrebu položaja.

Također, Mustedanagićev sin, koji se trenutno nalazi u istražnom pritvoru, nedavno je napustio KPZ Tuzla zbog ranije počinjenog krivičnog djela, a u subotu je na raskrsnici kod tržnog centra „Mercator“ automobilom Golf 5 austrijskih registarskih oznaka nanio smrtonosne povrede Ismaru Subašiću, čija će se dženaza klanjati u utorak.

Pročitajte još:

Otkriveno ko je poginuo u stravičnoj eksploziji kod Zvornika

Zvornik: Petoro povrijeđenih pušteno na kućno liječenje

U eksploziji pumpe, jedna osoba smrtno stradala, devet povrijeđenih

Eksplozija na pumpi kod Zvornika, jedna osoba smrtno stradala

Detalji tragedije: Nikolina (17) popila lijek za odvikavanje od heroina, nije joj bilo spasa

Odmotava se klupko ubistva: Izbo druga, pa pričao sa njim dok je umirao

Poginuo pješak, policija traga za vozačem

Ekipa ATV-a u raciji sa Žandarmerijom

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина