David poginuo od strujnog udara

Otac utučen od bola: Zašto struja nije ubila mene?

  • 15.10.2019. 18:37

David je bio dobro dijete, odličan đak i vrijedan u svakom poslu kojeg bi se prihvatio, riječi su neutješnog dječakovog oca Zorana Ninkova (47), utučenog od bola i tuge za svojim mezimcem, koji je nastradao u ponedjeljak od strujnog udara u njihovoj kući u Silbašu, mjestu bačkopalanačke opštine.

Dok su postavljali metalni nosač nadstrešnice od vrata u dvorištu, Zoran Ninkov je električnom bušilicom probušio rupu sa spoljne strane, a David je iznutra pokušao da postavi zavrtanj i u tom trenutku se dogodio strujni udar.

– Pao je sa metalnih merdevina. Pokušao sam da mu pomognem, pozvao sam komšije. Ubrzo je stigla Hitna pomoć ali, nažalost, mom djetetu nije bilo spasa – prisjeća se nesrećni otac tog kobnog trena, u razgovoru za Novosti.

Kako dodaje, unutrašnjost prostorije dvorišnog objekta koji su renovirali opšivena je lamperijom tako da se nije vidjelo da li i gdje iznad vrata prolazi nekakav električni kabal.

– Zašto struja nije ubila mene, umjesto mog Davida. Šta ćemo i kako ćemo bez njega. I cijela škola plače. Bio je omiljen među drugarima – govori Zoran, zaposlen u bačkopalanačkom “Tarketu”.

U kuću porodice Ninkov u Svetosavskoj ulici broj 98, koju su prije nekoliko godina kupili i renovirali, od ranog jutra dolaze đaci i nastavnici OŠ “Braća Novakov”, u kojoj je David ove jeseni krenuo u sedmi razred. Pristižu mještani, prijatelji i rodbina, da izraze saučešće i upute riječi utjehe roditeljima i sestrama Danijeli i Emanueli, učenicama prvog i četvrtog razreda srednje škole.

– Naš David je volio da svira akustičnu gitaru. Išao je i na časove kod profesora u Bačkoj Palanci. Sad više nećemo čuti njegovo muziciranje u našoj kući – jedva da izgovara riječi Emanuela Ninkov, neutješna Davidova sestra.

Najljepše o svom unuku, kroz suze, govore Andrija i Biserka Medovarski, roditelji dječakove majke Marte koja je medicinska sestra u novosadskom porodilištu Betaniji.

– Bio je naš David dobro i vrijedno dijete. Pomagao je i nama i svima. Zašto nas je zadesila ova tragedija – pita se neutješni djeda Andrija.
 

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм