Detalji nestanka tinejdžerke iz Lajkovca

Otac sumnja da je djevojčicu oteo stariji muškarac

13:20, 25.07.2019.
Izvor: Kurir
Za Marijom Đenadić (16), djevojčicom iz sela Ratkovac kod Lajkovca koja je nestala u ponedjeljak, 22. jula, i dalje se traga. Otac Zoran kaže da je očajan jer mu sve ukazuje na to da je Mariju oteo muškarac koji se lažno predstavljao na Fejsbuku i sa kojim se djevojčica intenzivno dopisivala.

"Ona je u pubertetu. Prihvatala je svakoga za prijatelja na Fejsbuku, dopisivala se sa mnogim momcima. Nisam znao šta da preduzmem i oduzeo sam joj mobilni telefon. Sada ne znam da li sam pogriješio, jer da ima mobilni kod sebe, policija bi je lakše locirala," priča Zoran Đenadić.

Kako kaže, u policiji su mu rekli da se iza profila posljednjeg momka sa kojim se njegova ćerka intenzivno dopisivala i dogovarala susret, krije muškarac od 60 godina. Poslije ovog saznanja, dodaje, ne može da se oporavi od šoka i samo moli boga da je Marija živa.

"Ona je iskoristila priliku dok je brat spavao i sa njegovog mobilnog je dogovorila susret s tim čovjekom, ne znajući ko je on zapravo. U telefonu su samo ostale njene fotografije pred polazak," navodi skrhani otac.

Pored svega toga je, kaže, neko otvorio lažni profil sa Marijinom fotografijom i sa tog profila na njen mesindžer slao golišave fotografije djevojčica.

"Znam svoju ćerku. Na tim fotografijama nije ona. Ali, slike su užasne. Ovo kroz šta sad prolazimo je pakao," jedva govori Zoran.

Podsjetimo, Marija je posljednji put viđena oko 15 sati, na putu Slovac - Lajkovac. Na sebi je imala kratak šorts, roze majicu i torbicu. Zabrinuta porodica moli sve kojima se učini da su je vidjeli da o tome obaveste najbližu policijsku stanicu.