Nestala u ponedjeljak

Otac pronašao jezive poruke i fotografije u telefonu Marije (16) za kojom se traga

18:15, 25.07.2019.
Izvor: Kurir
Policija intezivno traga za Marijom Đenadić (16) koja je svoj dom u Ratkovcu napustila u ponedjeljak, a onda je viđena oko 15 časova na putu Slovac-Lajkovac.

Prema prvim informacijama, tu su je sreli poznanici u automobilu, od kojih je tražila da je dovezu do mjesta Ćelije na Ibarskoj magistrali gdje je, kako im je rekla, trebala da sačeka autobus “za put do tetke u Beogradu”.

Njen nestanak je u ponedjeljak u večernjim satima prijavio njen otac, navodeći kako izgleda i šta ima na sebi, uz objašnjenje da Marija kod sebe nema mobilni telefon “koji joj je oduzeo”.

"Roditelji su, naime, od djevojčice mobilni telefon oduzeli zbog njenog učestalog dopisivanja sa mnogobrojnim mladićima, ali i starijim muškarcima. Posljednja intezivna prepiska, u kojoj se dogovara i susret, jeste sa jednim mladićem, ali svi tragovi, nakon vještačenja tog profila, ukazuju da je riječ o lažnom profilu na Fejsbuku, iza kojeg stoji znatno stariji muškarac, tako da postoji sumnja da je djevojčica žrtva seksualnog predatora koji ju je namamio da pobjegne od kuće", navodi izvor blizak istrazi.

Stotine ljudi ih ispratile na vječni počinak: Sestre sahranjene u bijelim kovčezima

Marijin otac Zoran, koji je prijavio nestanak, ispričao je da je njegova ćerka, pošto joj je mobilni telefon oduzet, za posljednje ugovaranje viđenja sa tim muškarcem iskoristila bratovljev telefon.

Pod imenom Marija Đenadić, inače, na Fejsbuku postoji nekoliko profila, ali za sada nije poznato da li je djevojčica koristila svaki od njih, ili su njene fotografije “skinute” sa pravog profila i iskorišćene za otvaranje drugih lažnih naloga sa njenim identitetom.

Otac Zoran tvrdi da je, kako su prethodno otkrili, upravo neko koristeći lažni profil sa Marijinom fotografijom “sa tog profila na njen mesindžer slao golišave fotografije djevojčica”.

Otac sumnja da je djevojčicu oteo stariji muškarac

"S obzirom na prethodnu emotivnu vezu koju je imala sa mladićem sa područja Čačka, prvo je ispitano da li se djevojčica možda iz Ćelija sa Ibarske magistrale nije uputila ka tom kraju, ali za to nije bilo opipljivih dokaza, tako da je potraga za njom sada, između ostalog, usmjerena ka području Beograda gdje Marija, inače, nema rodbinu", navode naši izvori.

Kada je posljednji put viđena, ona je na sebi imala roze majicu, bijele patike i farmerice, i kraće je podšišana u odnosu na fotografije koje postoje na njenom Fejsbuk profilu.