U stravičnoj nesreći stradala tri mladića

Otac poginulog Milana uputio poruku: Djeco draga, čuvajte se

  • 06.07.2019. 20:43

Dvorište porodice Milana Golubovića, jednog od trojice mladića, koji su rano jutros poginuli u saobraćajnoj nesreći, danas je puno ožalošćenog svijeta.

Među komšijama i prijateljima, koji su dolazili da izraze saučešće, bilo je najviše momaka i djevojaka iz sela Maglajani, koji su se družili sa Milanom.

Ožalošćeni otac Zlatan Golubović svima njima je ponavljao istu rečenicu: “Hvala vam, djeco, što ste došli i čuvajte se, djeco draga!”

Golubivići su cijenjena i ugledna porodica sa četvoro djece. Majka poginulog Milana, Slavica Golubović, predsjednica je Udruženja višečlanih porodica u Laktašima. Ova snažna žena je, nakon što je primila vijest o pogibiji svog sina, završila u bolnici, na sedativima, a infuziju sa lijekovima za umirenje danas su primali i Milanov brat Živko i sestra Hristina.

Njihov otac Zlatan kaže da u ovakvim trenucima nema riječi kojima bi se mogla opisati neprebolna tuga.

– Nema tu riječi utjehe, ali šta ću, moram biti jak. Moram sačuvati porodicu, moram biti oslonac svojim sinovima i kćeri i, naravno, svojoj supruzi, koja je van sebe od bola. Eto, toliko smo se trudili da pomognemo drugim porodicama kroz udruženje, a evo šta smo doživjeli – kaže ožalošćeni otac.

Ova porodica je prije nešto više od godinu dana doživjela još jednu tragediju, kada je, nekoliko dana prije 18. rođendana, takođe u saobraćajnoj nesreći, poginula Anastasija Kasić, kćerka Zlatanovog brata.

– Jedva su moja djeca preživjela pogibiju svoje nerođene sestrice, a sad ovakva tragedija – kaže neutješni otac.

Pristao je da, u najtežim trenucima, razgovara sa novinarima Srpskainfo, kako je rekao, samo zbog jednog razloga: da tragična priča o njegovom sinu i drugarima koji su poginuli zajedno s njim bude opomena drugim mladim ljudima.

– Ako drugi mladi ljudi iz ove priče izvuku pouku, onda možda naš Milan nije poginuo uzalud. Jedno tako bi ova nesreća mogla imati nekog smisla. Zato molim sve mladiće i djevojke: djeco, draga naša djeco, čuvajte se, pazite šta radite kada sjedate za volan – poručio je ožalošćeni otac.

I njegov komšija iz susjednog sela Kukulje, Dragan Mutić, pred čijom se kućom desila nesreća u kojoj su poginuli Milan Golubović (24), Saša Kudra (24) i Mišo Vujmilović (25), ima sličnu poruku.

– Kad se to desilo, a izgledalo je jezivo, prvo sam pomislio na svoje sinove. Imam ih dvojicu, voze i automobile i motore i stalno im govorim: polako djeco, ne srljajte. Ne govorim to sam njima, nego i drugim mladićima – kaže Mutić.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм