Majka prijavila slučaj policiji

Otac osumnjičen za silovanje maloljetne kćerke

09:31, 04.11.2019.
Izvor: avaz
Oraški policajci uhapsili su u petak 44-godišnjeg muškarca iz Orašja zbog sumnje da je počinio krivično djelo rodoskvrnuće. Žrtva je maloljetna kćerka osumnjičenog.

Šokirani građani

Izvor blizak Ministarstvu unutrašnjih poslova Posavskog kantona otkrio je da je u petak u ranim satima u Policijsku stanicu Orašje došla 36-godišnja supruga osumnjičenog te prijavila jezivi slučaj. Majka je u prijavi navela da je tokom ove godine u više navrata njen suprug imao seksualne odnose s njihovom 17-godišnjom kćerkom.

Da stvar bude gora, sve se navodno odigravalo tamo gdje bi dijete trebalo biti najsigurnije - u njihovoj porodičnoj kući. Šokirani istražioci MUP Posavskog kantona, čim su primili prijavu, preduzeli su niz operativnih radnji radi rasvetljavanja krivičnog djela, koje je uznemirilo građane Orašja.

Policajci su potom o svemu obavijestili dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Orašju. Istog dana u popodnevnim satima, prema naredbi Opštinskog suda u Orašju, pokucali su na vrata pohotnog oca. Kako saznaje Avaz, kuća je detaljno prečešljana radi pribavljanja materijalnih dokaza koji mogu poslužiti u istrazi te u podizanju optužnice.

Policajci su istovremeno stavili lisice na ruke 44-godišnjaka.

Iz MUP Posavskog kantona kratko su potvrdili da se nemili događaj istražuje.

Zaštita žrtve

- Predmet je veoma osjetljiv, jer je žrtva maloljetnica, a riječ je o teškom djelu protiv polne slobode i morala. Radi zaštite istrage, nije moguće otkriti nikakve pojedinosti niti identitet osumnjičene osobe, a sve sa ciljem zaštite same žrtve – rekli su iz MUP Posavskog kantona.

Prijeti mu pet godina robije

Istragu je preuzelo Kantonalno tužilaštvo. Uhapšeni muškarac zadržan je u pritvoru. Prema Krivičnom zakonu Federacije BiH, za krivično djelo rodoskvrnuća predviđena je zatvorska kazna u trajanju od jedne do pet godina.

Pročitajte još:

Psi lutalice upali u tor i rastrgli ovce, a onda nasrnuli i na domaćina

Muškarac (48) poginuo u sudaru automobila i autobusa

Pronađeno ukočeno tijelo obješenog muškarca

Vođa navijača Partizana ubijen jer je htio osnovati novu navijačku grupu?

Komšinica zarila mladiću nož u srce